Societat

Prop d'un miler de viatgers han passat la nit de la nevada en locals públics

Els usuaris de trens de rodalies i mitja distància bloquejats per la neu o el tall elèctric van haver de ser rescatats i no han reprès el seu viatge fins aquest dimarts

Prop d'un miler de passatgers de Renfe han hagut de passar la nit de dilluns a dimarts allotjats en locals de diversos ajuntaments a causa del bloqueig, segons ha informat el govern de la Generalitat. El temporal i la gran avaria elèctrica que va afectar la zona van bloquejar diversos trens de rodalies i de mitja distància entre el Maresme nord i les comarques gironines i van fer necessària l'evacuació dels viatgers. La pràctica totalitat dels viatgers afectats han pogut continuar aquest dimarts els seus trajectes en tren o autocar.

Diversos trens de mitja distància es van veure afectats la tarda de dilluns en el punt més àlgid de la nevada, segons ha confirmat aquest dimarts el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal. El poliesportiu de Sant Miquel de Fluvià va haver d'acollir els ocupants d'un convoi que van poder ser rescatats pels Bombers de la Generalitat. També a Fornells, unes 280 presones es van haver de quedar a passat la nit en instal·lacions municipals. El teatre de Sils va acollir els viatgers d'un altre tren.

Unes 500 persones atrapades en un tren de rodalies a Montmeló han hagut de fer nit a la localitat vallesana, mentre que 150 viatgers d'un altre tren aturat a Sant Celoni han hagut de fer nit en un poliesportiu de la població, mentre que altres 330 van poder retornar a la tarda mateix a Barcelona. El poliesportiu de Maçanet ha acollit 30 persones.

Ripoll i Sant Martí de Centelles també han hagut d'acollir més d'un centenar de persones i els 104 ocupants d'un talgo amb destinació a Barcelona van ser evacuades a Cervera i Perpinyà per part de les autoritats franceses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.