Societat

El Palau va ingressar diners provinents de Ferrovial vinculats a obres adjudicades per CiU

Felip Puig titlla de "mala voluntat" lligar la seva condició de conseller amb els pagaments de Millet a la Trias Fargas

Fèlix Millet, expresident del Palau de la Música, va ingressar diners de Ferrovial vinculats a la concessió a aquesta constructora de les obres de la Línia 9 del metro de Barcelona i de la Ciutat de la Justícia, adjudicades per governs de CiU.

Segons publica El Periódico, després d'un dels pagaments de Ferrovial en data 30 de maig del 2005 per import de 120.000 euros, el mateix dia es va pagar la meitat de la xifra, 60.000 euros, a la Fundació Trias Fargas, vinculada a CDC.

La documentació que acredita aquests moviments va ser confiscada en un registre dels Mossos d'Esquadra al despatx de Millet el 23 de juliol del 2009 per ordre del jutge que investiga el cas del desfalc del Palau, Juli Solaz.

Primeres reaccions
El secretari general adjunt de Convergència i Unió, Felip Puig, creu que hi ha una certa "mala voluntat" en el fet de lligar "la meva condició de conseller d'Obres Públiques l'any 2001, quan era conseller de Medi Ambient", amb els pagaments que Fèlix Millet va fer a la fundació Trias Fargas de CDC.

Puig ha dit en declaracions a diversos mitjans que "no hi ha res de nou" en les informacions que avui publica El Periódico.

Puig ha assegurat que, des del primer moment en què es van començar a investigar les irregularitats financeres confesses de Millet "vam donar tota la informació –relativa als ingressos de la fundació– amb transparència. Tots els ingressos han estat regularment fiscalitzats".

El líder convergent ha reblat que "si la fundació de l'Orfeó tenia convenis, uns contractes amb empreses per garantir el patrocini de les activitats del Palau, i al mateix temps l'Orfeó tenia convenis amb altres fundacions com la nostra, lligar una cosa amb l'altra em sembla absolutament de mala fe".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona

L’episodi de sequera ha causat la mort de 2.000 arbres

Barcelona