Societat

L'Audiència Nacional rebutja paralitzar les obres del TGV davant de la Sagrada Família

Adif es compromet a recalcular l'eix del túnel perquè respecti les distàncies pactades

L'Audiència Nacional ha decidit no paralitzar les obres del túnel del TGV davant de la Sagrada Família de Barcelona, com havia demanat fa una setmana la junta constructora del temple, perquè el mur pantalla que es construeix per protegir l'edifici s'aproxima més del que s'havia projectat.

En la seva interlocutòria, la secció vuitena de la sala del contenciós administratiu de l'Audiència considera que no hi ha circumstàncies "d'especial urgència" per suspendre provisionalment les obres.

És la tercera vegada que la junta del temple sol·licita una mesura cautelar d'aquestes característiques perquè considera que el pas del túnel tan a prop del temple representa un perill per a la seva estabilitat.

En el seu recurs, la junta va al·legar que ja s'havien realitzat vint puntals del mur pantalla i s'havia executat la pantalla davant del mateix temple. Alhora, afirma que, tant en el projecte de l'estudi informatiu del 2006 com el projecte bàsic de la plataforma de juny del 2009, consta que la pantalla passaria a 1,95 metres de la façana de la Sagrada Família i, tot i això, en l'execució la separació és només d'1,12 metres.

La junta ha criticat que hi havia un compromís signat amb l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) conforme no començarien les obres de la pantalla fins a la resolució d'un estudi real i fidedigne sol·licitat per l'administrador ferroviari, però, segons la junta, l'acord no s'ha complert.

L'Audiència Nacional fa seus els arguments del director de l'obra, qui va informar al tribunal que l'eix del túnel va haver de "replantejar-se" perquè no totes les façanes del carrer Mallorca estan perfectament alineades.

Tot i això, el mateix director ha assegurat que es recalcularà l'eix del túnel perquè sigui equidistant a les façanes dels dos costats del carrer, de manera que la pantalla de puntals "quedaria tal qual s'estableix en el projecte". Alhora, mentre es redacti el corresponent informe tècnic "no s'executarà cap pilot a la pantalla de protecció del temple".

Els responsables de les obres informaran "puntualment" de la marxa de les obres a l'Audiència Nacional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Creix un 23,7% el nombre de persones ateses al servei de dutxes socials i canvi de roba de Manresa

Manresa
medi ambient

Recorden la prohibició de banyar-se en rius, rieres i gorgs al Montseny per protegir els amfibis

Montseny
medi ambient

Els reusencs identifiquen fins a 102 espècies d’animals i plantes

reus

L’Entitat Municipal Descentralitzada aprova un Pla de Sanejament Financer fins el 2027

L’ESTARTIT
Seguretat

Barcelona incorpora un centenar de nous agents de la Guàrdia Urbana

Barcelona
societat

Acaben les obres del barranc del Llop d’Alcanar per afrontar millor els aiguats

Alcanar
societat

Les empreses de control de plagues de Ponent constaten més paneroles

Lleida

Cervesa sota el paviment de Bruges

Brussel·les
Salvador Bacardit
Rector del Seminari de Barcelona

“Aquest curs els seminaristes es concentraran a Barcelona”

Barcelona