Societat

TMB denuncia que 8 autobusos han estat sabotejats aquest matí, 181 des de l'inici del conflicte

Transport

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) acaba d'anunciar que la jornada d'avui de vaga de conductors d'autobusos de Barcelona convocada pels sindicats CGT i ACTUB segueix “marcada per la persistència de les actuacions violentes".
I per demostrar-ho informa que aquest matí, coincidint amb el funcionament dels serveis mínims, han estat atacats vuit vehicles de la companyia, tots en circulació, i alguns amb passatgers a l'interior, però que no s'han de lamentar danys personals.

“Els sabotatges han consistit a pintar vidres parabrisa (5 casos), punxar rodes amb claus escampats a la calçada (2 casos) i trencar vidres a cops de pedra (1 cas)”, indica el comunicat difós per l'empresa. A més, TMB diu que "presentarà denúncia a la policia".

Amb els vuit atacs a autobusos d'avui ja són 79 els que s'han registrat des de l'inici de les últimes vagues, diumenge 2 de març a la nit, i 181 des del començament del conflicte, el desembre passat, sempre segons dades de TMB.

A més, la companyia assegura que "les portes de tres estacions de metro de les línies 2 i 4 han estat sabotejades de matinada amb silicona". Tot i així, totes han pogut obrir al públic a l'hora habitual d'inici del servei, a les 5 del matí.

Per tot això, la direcció de TMB lamenta que malgrat “haver-se acordat una taula de negociació per implantar els 2 dies de descans setmanal, amb mediació de la Generalitat, els dos sindicats promotors de les últimes vagues no han anul·lat la convocatòria de vaga de 24 hores per avui”.

Assemblea dels conductors
Precisament, aquest migdia els conductors d'autobusos estan convocats en assemblea per decidir si mantenen la mobilització. Tots els sindicats, inclosos els que no fan vaga, estan cridats aquest divendres a una reunió amb la direcció de TMB per parlar de les condicions de treball.

Mentrestant, la CGT, un del sindicats convocants de la vaga, ha amenaçat d'estendre l'aturada a tots els transports públics de Barcelona si TMB acomiada els piquets als quals ha obert expedients per provocar aldarulls durant la vaga.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Blanes treballa perquè es puguin bonificar els hivernacles agraris en sòl rústic

blanes
SOCIETAT

Prova pilot per establir un sistema d’avís als banyistes a platges o cales no vigilades

Mataró
SOCIETAT

El 74% de les estades a allotjaments d’urgència de l’Ajuntament de Barcelona superen els sis mesos

Barcelona
societat

L'ajuntament canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

figueres
tradicions

La Mercè 2024 tindrà pregonera i un novedós ‘videocartell’

barcelona
educació

Educació rep 3.516 reclamacions per les adjudicacions de docents

barcelona
MEDI AMBIENT

El parc natural dels Ports es prepara per reintroduir el voltor negre a l’entorn

Roquetes
societat

Junts presenta una moció per ampliar les places de la llar d’infants la Farigola

vilablareix
societat

Reactiven el protocol de calor per fer front a les altes temperatures

olot