Societat

Els enginyers reclamen replantejar l'obra pública

Amb unes eleccions a la cantonada, tota prudència és poca en un gremi com el dels enginyers de camins, que viu sobretot dels encàrrecs de les administracions. En la presentació de l'informe anual, el degà del Col·legi, Josep Oriol, va evitar cap crítica directa al govern per les polítiques dutes a terme en aquesta legislatura.

En canvi, l'informe en si conté uns quants dards enverinats cap al departament d'Obres Públiques. Un dels més durs és sobre l'aeroport d'Alguaire, del qual s'assegura que “és un model obsolet perquè el concurs per a la seva gestió va quedar desert, cosa que, sumada a l'alt cost de la subvenció dels vols, contribueix a afavorir els dubtes sobre la idoneïtat d'aquesta inversió”.

De fet, al gremi hi ha certa preocupació perquè la col·laboració entre sector públic i privat en el finançament d'infraestructures no funciona com es voldria. Un exemple clar en aquest sentit són els problemes que la concessionària Cedinsa ha tingut per trobar els crèdits necessaris per finançar la construcció de l'Eix Transversal, o l'encariment de cost que provocarà l'ús d'aquests mètodes a l'L9 del metro. A més, alguns bancs, com el BBVA o el Santander, s'estan replantejant participar en finançaments específics d'infraestructures amb els models actuals.

Un altre dels aspectes que també preocupen és el finançament del transport públic. En aquest sentit reclamen una llei que estableixi una “base sòlida i mantinguda”. Per afinar-ho tot plegat i fer-ho amb el màxim consens possible, l'informe reclama la signatura d'un nou Pacte Nacional d'Infraestructures, perquè el que es va signar ara fa un any va néixer amb “manca de consens, concreció i realisme”. A més –assegura– la crisi econòmica també obliga a replantejar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Ajuntament adverteix UberEats que no pot donar servei a la platja

LLORET DE MAR
INSTITUCIONS

La Paeria proposa 35 distincions honorífiques, entre elles a Àngel Ros

LLEIDA
seguretat

Més tanques al Maresme perquè no es creui la via

Premià de Mar

Atenen 166 emprenedors durant els primers sis mesos del 2024

santa coloma de farners
equipaments

Canvien el sostre del pavelló de les Casernes, a Vilanova i la Geltrú

VILANOVA I LA GELTRÚ
equipaments

Nou pavelló i reforma dels patis de l’institut Camí de Mar de Calafell

CALAFELL

Signat el conveni per fer realitat la Planta fotovoltaica de l’abocador de Puigpalter

banyoles
GIRONA

L’Arxiu Municipal ingressa dos programes de festes dels anys 1935 i 1948

GIRONA

La residència del monestir de Sant Daniel obrirà a mitjans del 2025

GIRONA