Reportatge

Quan la ciutat és pura tradició

Dos nous gegants, dedicats a Chopin i Georges Sand, s'incorporen a l'imaginari popular de la ciutat

És terreny de gegants i de capgrossos, de l'Àliga i el Lleó, de diables i bèsties de foc, de castellers i bastoners. Barcelona és pura tradició i són moltes les activitats que la programació ha mantingut al llarg dels anys. Amb motiu de l'Any Chopin, la Cavalcada de la Mercè està dedicada al món de la música. Dos nous gegants –en honor de Chopin i Georges Sand– es batejaran durant la festa major i es donaran a conèixer pels carrers de Barcelona el divendres, 24, a les 18 hores.

La cita amb el foc, la pólvora i les bèsties fogueres és al correfoc, que comença com cada any amb l'encesa del bestiari i la Ceptrotada, i continua quan s'obre la porta de l'infern. Al recorregut que va de la plaça Antoni Maura al Consolat de Mar, hi ha bèsties convidades, com ara el Camell de Molins de Rei. Serà el dissabte, 15, a les 20 hores. Abans, hi ha la cercavila de foc dels diables petits, on s'utilitza material pirotècnic de menys intensitat i que reuneix les nombroses colles de diables infantils de la ciutat (18.30 h).

També és ja un clàssic la festa castellera del diumenge més proper al dia de la Mercè i on cada any es convida a participar dues de les millors colles del moment al costat de la colla dels Castellers de Barcelona. Aquesta Mercè serà el torn dels Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca, que aixecaran les seves torres diumenge, 26, al migdia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona