Societat

Les dones consumeixen un 23% més de medicaments prescrits que els homes

Les dones mostren una tendència significativa a la prescripció un 23% més elevada que els homes. Aquesta conclusió forma part de l'article sobre consum de medicaments prescrits en centres d'atenció primària i dispensats a les oficines de farmàcia a Catalunya, que es publica aquest mes de març a la revista anglesa British Journal of Clinical Pharmacology i dirigit per Eduardo L. Mariño, catedràtic i director de la Unitat de Farmàcia Clínica i Farmacoteràpia de la UB, i també el signen Pilar Modamio i Cecilia F. Lastra del departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica de la UB; Eladio Fernández-Liz, farmacèutic d’atenció primària, i Arantxa Catalán, cap de la Unitat de Farmàcia de l'Institut Català de la Salut (ICS), i Teresa Rodríguez de l'Institut d'Investigació en Atenció Primària Jordi Gol i Gurina (IDIAP).

L'estudi, basat en l'anàlisi de 5 milions i mig de registres d'usuaris que es van adquirir als centres d'atenció primària durant el 2002, revela que prop del 75% de la població de Catalunya consumeix medicaments prescrits.

També aporta noves dades sobre patrons de consum de medicaments en funció de l'edat i el gènere del pacient. Així, la franja de menors de 5 anys i la de més de 54 anys són les que presenten un consum més alt.

Els fàrmacs més consumits són analgèsics, antiinflamatoris no esteroïdals, medicaments antiulcerosos, ansiolítics, expectorants i mucolítics, que no coincideixen amb els medicaments d'un cost econòmic més gran (cardiovasculars, sistema nerviós central i aparell digestiu).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L'Ajuntament organitza més d’una trentena d’activitats durant l’estiu

girona
SOCIETAT

Minuts de silenci a Salou i Sabadell pels feminicidis del cap de setmana

Sabadell
URBANISME

Fons Next Generation per millorar el punt de control al riu Cardener

Súria
URBANISME

Proposen una moratòria de llicències urbanístiques d’un any a una trentena de solars

salt
MEDI AMBIENT

Reclamen un pla urgent per acabar amb els gasos contaminants als avencs del Garraf

Sitges
salut

La vacunació infantil s’estanca per sota dels nivells prepandèmia

Barcelona
SOCIETAT

El 70% de la llars amb infants malbarata aliments habitualment

Barcelona
societat

Intensifiquen els controls per evitar que la gent deixi la brossa fora dels contenidors

girona
societat

Inicien l’enderrocament del convent de les carmelites descalces

girona