Societat

El testimoni protegit en el cas dels islamistes referma les seves acusacions contra els onze detinguts

Els set acusats pendents de declarar, però, han negat cap relació amb ll'islamisme i els plans d'atemptar al metro de Barcelona

El testimoni protegit del cas dels islamistes detinguts al Raval, anomenat F1, s'ha refermat aquest dilluns en les acusacions contra els onze detinguts per planejar un atemptat al metro de Barcelona. Ha explicat que van escollir el metro perquè pel serveis d'emergència "no hi podien arribar fàcilment" i que els plans consistien en fer pujar dos homes com a suïcides a un vagó de metro mentre que un tercer a l'andana havia de denotar-los a través d'un control remot.

El confident ha explicat que havia arribat a Barcelona per preparar les bombes i que després van dir-li que seria un dels suïcides. Quan va parlar amb la seva dona es va adonar que "havia de parar tot això" per protegir els seus familiars, precipitant d'aquesta manera les detencions.

Contràriament, en la segona jornada del judici d'aquest matí els sets acusats que estaven pendents de declarar han negat cap relació amb el terrorisme islamista i els plans d'atemptar al metro de Barcelona, i han dit que només coneixien el confident de vista però que no hi tenien tracte personals.

Els quatre acusats que la fiscalia considera que s'havien d'immolar al metro han explicat que es van assabentar dels suposats plans quan els van acusar formalment.

Entre ells, Aqeel Uhr Rehman Abassi, que va ser detingut als Països Baixos al cap de set mesos de ser reclamat pel Jutjat central d'instrucció número 2 de l'Audiència Nacional, ha explicat que era a Holanda per fer un màster i que portava una vida normal d'estudiant. La fiscalia havia demanat 16 anys de presó per pertinença a organització terrorista i tinença d'explosius.

El segon imputat, Ahmed Hafeez, suposadament hauria pagat l'avió a Abass perquè fugís a Holanda. Hafeez ha explicat que desconeixia com funcionava Internet i que només va deixar la targeta de crèdit a Abass. També ha dit que "no entén" que és la jihad i que considera que només en poden parlar els imans.

Sobre l'acusació de preparar bombes, ha puntualitzat aquest dilluns que, quan va assegurar durant el sumari del cas que tenia coneixements de química, es referia al que va aprendre a l'escola, però que treia "males notes" i es va decantar per l'educació "artística".

Mehmooh Khalid, el tercer que la fiscalia considera que s'havia d'immolar a l'atemptat al metro de Barcelona, ha dit que "ni tan sols" sap resar.

La resta d'acusats, als que s'imputa per pertinença a organització terrorista han coincidit en assenyalar que no es pot atemptar contra un país que els dóna "menjar".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona