Societat

Esforç final per evitar el fracàs de la cimera del canvi climàtic

Els Estats i l'ONU intenten evitar que la trobada més important del 2009 acabi en fracàs. La reunió es va convocar per renovar el tractat que ha de substituir el Protocol de Kyoto.  Dinamarca rebrà 25.000 persones

Les delegacions de les Nacions Unides, la Unió Europea i Dinamarca lideren aquest cap de setmana els contactes internacionals per aconseguir un document de consens que pugui ser aprovat durant les sessions de la Quinzena Conferència dels Estats Firmants de la Convenció sobre el Canvi Climàtic (COP15) que s'inicia demà a Copenhaguen. Davant el més que probable ajornament de l'aprovació del tractat que ha de substituir el Protocol de Kyoto, els esforços se centren ara a elaborar un document de compromís polític que eviti que la Cimera de Copenhaguen passi a la història com un fracàs.

La cimera contra el canvi climàtic ha creat unes expectatives extraordinàries, com bé demostra la previsió que es fa de les reunions oficials i els actes paral·lels que es creu que aplegaran fins al dia 18 més de 25.000 persones a la capital danesa.

Les sales dedicades als mitjans de comunicació estan dissenyades per a unes 3.500 persones, però dilluns passat, quan l'organització va decidir tancar el termini d'acreditacions, ja s'havien superat les 5.000 inscripcions.

Un centenar de caps d'Estat i de govern han confirmat l'assistència a les reunions de Copenhaguen. Les visites més esperades seran sens dubte les del president dels Estats Units, Barack Obama, anunciades per dimecres vinent, i per la clausura de la cimera. L'assistència d'Obama ha estat programada per donar suport a les negociacions i, al mateix temps, evitar una implicació directa en el tram final de les converses, atès que els Estats Units no esperen concretar la seva oferta de retallada de les emissions fins que no s'aprovi la llei federal que tramita actualment el Senat, molt possiblement el mes de març. La delegació catalana s'hi traslladarà el dia 15 i l'encapçalarà el president de la Generalitat José Montilla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA