Societat

Els primers sol·licitants de la renda d'emancipació cobraran les ajudes al febrer

Els primers joves d'entre 22 i 30 anys que han sol·licitat la renda bàsica d'emancipació de 210€ mensuals cobraran les ajudes al febrer, després que diverses comunitats autònomes resoldran les primeres peticions en 30 dies, segons ha avançat a Efe la ministra d'Habitatge, Carme Chacón.

"Ens vam donar dos mesos de termini màxim des de la presentació de les primeres sol·licituds, però moltes comunitats autònomes ens han comunicat que en 30 dies poden començar a facilitar-nos els noms dels primers autoritzats", ha afirmat Chacón.

La renda d'emancipació de 210 euros mensuals podrà ser percebuda per joves d'entre 22 i 30 anys amb uns ingressos bruts anuals inferiors a 22.000€ durant un màxim de quatre anys.

A aquesta ajuda s'afegeix el préstec de 600€ per a la fiança i el pagament del cost financer de l'aval de 120 euros, i suposa un complement a la resta d'ajudes per facilitar l'accés a l'habitatge.

Més de 200.000 joves ja disposaven del formulari per sol·licitar aquesta ajuda en les 48 primeres hores de posada en marxa de la mesura, a partir del 2 de gener.

Sense límit
Chacón ha subratllat que no existeix un límit temporal per demanar la renda bàsica d'emancipació ni tampoc un límit econòmic, ja que el Ministeri d'Habitatge ha previst una xifra de 360.000 sol·licitants per a aquest any, però "si la demanen el doble, es concediran el doble d'ajudes".

"Espanya no es pot permetre tenir l'edat d'emancipació més tardana de tot Europa i quedar-nos de braços plegats. L'objectiu d'aquesta renda bàsica és que, en un temps breu, Espanya pugui avançar un any la seva edat d'emancipació, que avui dia s'aproxima als 30 anys d'edat", ha manifestat la ministra d'Habitatge.

Chacón també ha avançat que el seu Ministeri està tancant una modificació del Pla de l'Habitatge 2005-2008, que previsiblement serà aprovat en el consell de ministres de divendres que ve, 11 de gener.

La novetat consistirà en un paquet de mesures que permetrà ampliar les ajudes i les facilitats als propietaris i promotors d'habitatges per fomentar el mercat del lloguer, sobretot flexibilitzant les condicions perquè els propietaris amb un habitatge buit puguin optar a les ajudes de 6.000 euros per posar-la al mercat de lloguer.

L'Executiu suprimirà el límit de superfície dels pisos buits que poden acollir-se a aquesta ajuda i elevarà el preu màxim del lloguer, en el marc d'un Pla de l'Habitatge que, segons ha destacat la ministra, ha duplicat la inversió establerta en l'anterior, amb més de 8.000 milions d'euros.

També ha subratllat que en la present legislatura s'ha incrementat en un 58% l'inici de la construcció d'habitatges protegits respecte a la passada legislatura, amb una xifra anual de 100.000 pisos iniciats, i que es pretén àmplia fins als 150.000 en el programa electoral del PSOE de cara a la campanya de les eleccions generals.

La nova meta del Ministeri d'Habitatge, segons ha destacat Chacón, és que, dins de la reforma del pla de l'Habitatge, les rendes mitjanes puguin accedir amb major facilitat a l'habitatge protegit, a més d'impulsar el mercat del lloguer ajudant els inquilins i els propietaris.

Respecte als propietaris, es flexibilitzaran les condicions per facilitar l'arrendament de pisos buits i s'oferiran nous productes de seguretat en el lloguer que permetran un abaratiment de fins a en un 70%, en alguns casos, de les assegurances contra impagats i danys.

Quant a l'evolució del sector de la construcció, Chacón ha assegurat que el sector ha viscut uns últims anys "gloriosos", amb unes vendes d'aproximadament de 800.000 unitats anuals, i que en l'actualitat es viu un període d'"ajustament" de l'oferta i la demanda, amb una previsió de demanda que se situarà entre 400.000 i 500.000 nous habitatges a causa de la creació de noves llars.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.