Societat

Santa Coloma, líder estatal en escales i cintes al carrer

Ciutats

Santa Coloma de Gramenet ha convertit la mobilitat en l'aposta més ferma de l'Ajuntament per transformar la ciutat. Aquesta setmana, l'Ajuntament posa en marxa tres escales mecàniques i tres rampes més als barris del Singuerlín i el Raval. Amb aquestes, seran divuit les escales mecàniques i set els trams de rampes en funcionament a la ciutat.

L'objectiu que s'ha proposat assolir el consistori és convertir-se en la ciutat de mida mitjana de l'Estat amb més accessos mecànics. El 2010 disposarà de cinquanta punts que salvaran desnivells a la via pública amb pendents del voltant d'un 10% i que preveuen beneficiar més de la meitat de la població.

L'alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz (PSC), ha recordat que afavorint la mobilitat es millora l'entorn. La instal·lació de les escales s'aprofita per condicionar carrers remodelant vials i instal·lant més zones enjardinades i punts de llum, va dir.

Les tres noves rampes que es van inaugurar ahir s'han instal·lat al carrer de Huertas Claveria i enllacen el carrer de la Ginesta amb Circumval·lació. El primer tram de pujada, el més llarg, consta de 34 metres, i els altres dos tenen 27 metres i 20 metres, respectivament. La inversió en les rampes ha estat de 871.146 euros.

Les noves escales mecàniques afavoreixen la connexió entre els barris de Singuerlín i Can Franquesa. Salven un desnivell de quasi vint metres i han suposat la urbanització, l'enjardinament, la instal·lació de nou mobiliari urbà i il·luminació de la zona. A més, donen continuïtat a les escales mecàniques que ja funcionen al carrer Prats. El pressupost d'obra, en aquest cas, ha estat d'1,2 milions d'euros.

Pla de mobilitat
El pla de mobilitat de Santa Coloma es va posar en marxa l'any 2006 i, encara que l'any 2010 acabin les obres previstes, l'Ajuntament vol fer més estudis per anar incorporant el màxim d'unitats mecàniques al municipi.

Aquest pla de mobilitat també preveu subvencionar la instal·lació de 300 ascensors en comunitats de veïns en blocs de pisos antics. El consistori subvenciona un 80% de la instal·lació i, en el cas, excepcional de famílies pensionistes que no superin els 6.000 euros d'ingressos anuals, n'assumirà el cost total de la instal·lació.

L'Ajuntament també posarà un ascensor inclinat d'ús veïnal per salvar un desnivell de 70 metres dels carrers Formentera i Menorca, que és un dels més alts de la ciutat. La inversió prevista és de 2 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.