Societat

Quatre dels estudiants expulsats de la UAB podrien ser admesos a la UB

La comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, ha avançat que quatre dels sis estudiants expulsats de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han demanat ser admesos a la Universitat de Barcelona (UB) per continuar els seus estudis.

Un dels expulsats, Eduald Calvo, ha confirmat que s'està estudiant aquesta opció malgrat subratllar que "La readmissió a la UAB" continua sent la seva primera opció. Carles Suàrez, un altre expulsat, ha subratllat, en el mateix sentit, que el seu objectiu continua sent tornar a l'Autònoma.

Blanca Palmada ha explicat aquest dimarts al matí al Comissionat per a Universitat i Recerca que la Taula Nacional per a la Universitat Pública ha de ser un instrument que no ha de ser rebut "amb triomfalismes". "Jo veig als rectors amb intencions conciliadores i molts dels estudiants que ahir van abandonar la reunió ho van fer després d'escoltar les altres parts, fet que cal valorar-lo positivament", ha insistit.

Palmada, subratllant el paper "mediador" que tindrà la taula en la possible admissió dels estudiants de la UAB per part de la UB, ha explicat que seria bo que això cristal·litzés ja que "sempre és positiu que els estudiants puguin fer ús d'un dret que tenen, com és el de voler estudiar".

Proves mèdiques per diagnosticar la viabilitat d'una vaga de fam
Calvo també ha explicat que en aquests moments alguns estudiants s'estan sometent a "proves mèdiques" que dictaminaran qui d'ells no està en condicions d'iniciar una vaga de fam. El pròxim dilluns, "probablement", els estudiants convocaran als mitjans per iniciar aquesta vaga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La piscina municipal, inservible durant 10 dies, arran de les fortes pluges

Balaguer
societat

La Caixa i la Fundació Jordi Comas Matamala s'uneixen per dur a terme accions socials

girona
societat

SATSE condemna l’agressió contra diversos professionals a l’Hospital de Terrassa dimecres passat

Barcelona
societat

Les obres del Bus Ràpid entre Salt i Girona començaran de manera imminent

salt
societat

Aproven la suspensió de noves llicències comercials al Nucli Antic

olot
INFRAESTRUCTURES

Can Fèlix de Palol ja té el seu projecte

PALOL DE REVARDIT
societat

Restablerta la circulació de trens entre l’Ametlla de Mar i Vinaròs afectada per les fortes pluges

Barcelona

Només hi estan de passada

Girona

Nous “ajustos” d’estiu en un model sanitari que cal revisar

Barcelona