Societat

L'Associació de Juristes per la Llengua censura l'actitud de la COPE davant de l'us del gallec als tribunals

L'entitat mostra el seu suport a la magistrada Ana López-Suevos, qüestionada per un advocat de la COPE per utilitzar el gallec

L'assemblea anual de l'Associació de Juristes per la Llengua ha aprovat, aquest dimecres, un manifest de suport a la magistrada Ana López-Suevos, que ha estat denunciada davant el Consell General del Poder Judicial per advocats que representen la COPE pel fet d'utilitzar el gallec en un judici. L'entitat ha decidit enviar aquest manifest a la mateixa COPE amb el requeriment que desautoritzi l'actuació del lletrat que la representa.

Segons aquest manifest l'associació critica la presentació per part de l'advocat Carlos Cano González d'una denúncia davant el CGPJ contra la magistrada, en la qual "acusa la jutge de 'sectària i partidista', de tenir 'prejudici i animadversió contra una de les parts', simplement perquè va permetre 'que la lletrada de la part actora formulés les seves conclusions en llengua gallega".

L'associació considera intolerable que l'advocat "es permeti el luxe d’injuriar greument una persona pel sol fet d’utilitzar una llengua oficial a la comunitat autònoma on es va celebrar el procés", que la COPE, "malgrat tenir coneixement de l’actuació del seu lletrat, no l’hagi desautoritzat públicament" i que el citat advocat "pugui fer, sense cap conseqüència, manifestacions clarament discriminatòries de l’ús de les llengües oficials i pròpies d'un territori en un procés judicial". fet que demostra que el lletrat "ignora absolutament l’ordenament jurídic processal en matèria lingüística".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera