Societat

Els alcaldes dels municipis afectats per la MAT exigeixen el soterrament íntegre de la línia

No a la MAT

Els alcaldes de l'Associació de Municipis contra la MAT (AMMAT) han acordat en l'assemblea general que aquest dissabte han celebrat a la sala de plens de la Diputació de Girona demanar el soterrament íntegre de la línia de 400 kV des de Sentmenat fins a Baixàs –inclòs el ramal de Santa Coloma i Riudarenes– i no només el tram que es considera oficialment interconnexió elèctrica, entre Santa Llogaia d'Alguema i Baixàs.
Des de l'associació s'assegura que el soterrament és una opció viable, tant des del punt de vista tècnic com econòmic. Asseguren que el preu per quilòmetre de l'obra és la meitat del que costava fer el transvasament de l'Ebre a Barcelona.

"Per nosaltres és inacceptable un soterrament parcial de la línia", ha comentat el president de l'AMMAT, Francesc Xavier Quer.

"S'acabaria constatant que dintre la Unió Europea també hi ha ciutadans de primera i ciutadans de segona", ha lamentat el president de l'AMMAT, que agrupa un total de 62 municipis catalans afectats pel pas de la línia de Molt Alta Tensió. Els alcaldes troben discriminatori que se soterri el tram de la interconnexió amb l'Estat francès i que no es faci a la resta d'un traçat, que, "per coherència" amb els documents estratègics de la Comissió Europea, creuen que també s'hauria de considera interconnexió. Així, exigeixen el soterrament complet i les mateixes compensacions per a tots els afectats.

"El CILMA i l'informe presentat pel coordinador Mario Monti han demostrat que el soterrament és viable tan tècnicament com econòmicament; doncs soterrem", ha assenyalat Quer.

La mateixa al·legació
Els alcaldes utilitzaran doncs el mateix model d'al·legació, el qual inclou un apartat perquè cadascun d'ells pugui fer referència a l'impacte que suposa la línia d'alta tensió al seu municipi en els àmbits socioeconòmic, paisatgístic, de planejament i de risc per a la salut. Igualment, els ciutadans també es podran sumar a títol individual a les al·legacions contra la MAT a través de la web de l'ajuntament de Vilafant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ