Societat

Vall d'Hebron recupera les urgències i tots els quiròfans tres dies després de l’apagada

“Les urgències de l’Hospital de la Vall d’Hebron tornen a estar obertes a tot tipus de pacients”, ha afirmat el gerent del centre, José Luis de Sancho, 87 hores després de l’incendi que va malmetre la xarxa de distribució elèctrica i va deixar a les fosques l’emblemàtic complex sanitari.

Dilluns a les set de la tarda De Sancho va assegurar que poc abans s’havia recuperat el subministrament elèctric –que ara depèn de 20 generadors– a totes les dependències i serveis on encara no arribava, inclosos tots els quiròfans.

Poc abans de la compareixença del gerent davant la premsa el centre ja s’havia posat en contacte amb el 061 i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) per comunicar-los que l’hospital ja podia “acceptar tot tipus d’urgències amb normalitat, inclosos pacients politraumatitzats a l’àrea de traumatologia”.

La directora assistencial del centre, Pilar Solans, ha garantit que les aproximadament 50 operacions i les 1.200 visites programades avui es faran sense problemes. Al llarg d’aquesta setmana els pacients que no van poder ser atesos divendres també hauran de ser citats per a una nova visita.

Dilluns a la tarda els tècnics van estar ocupats calibrant aparells molt sofisticats que es van veure afectats per l’apagada, com ara els que s’utilitzen al servei d’hemodinàmia o per fer ressonàncies magnètiques. De fet, el servei de diagnòstic per la imatge ha estat dels últims a recuperar la normalitat, juntament amb el de radioteràpia, ja que els acceleradors lineals i les bombes de cobalt també requereixen revisions.

Partida extraordinària
Mentre els tècnics estudien l’abast de l’incendi i si caldrà construir una nova central elèctrica, De Sancho va afirmar que dependran de generadors almenys un mes. D’altra banda, el govern ha d’anunciar dimarts una partida extraordinària per reparar la xarxa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.