Societat

L'allotjament rural tindrà estrelles

Turisme

Les cases de turisme rural de Catalunya estaran classificades amb espigues, l'equivalent de les estrelles en els hotels, per determinar-ne la categoria i els serveis que ofereixen. D'aquesta manera es vol posar fi a l'intrusisme que comença a patir el sector, "ja que hi ha molta oferta que no està legalitzada com a turisme rural, però que es ven com a tal per internet", segons explica Montserrat Coberó, tècnica de Turalcat, la Confederació de Turisme Rural i Agroturisme de Catalunya.

Aquesta associació, que aplega prop de 500 de les 1.600 cases rurals que hi ha registrades a Catalunya, treballa conjuntament amb la Generalitat per poder regularitzar el sector. De fet, el projecte de classificació dels establiments ja està molt avançat i a principis d'any es farà una prova pilot. Si surt reeixida, les espigues "o qualsevol altre element natural que pugui ser més autòcton", com per exemple la fulla d'olivera, distingiran, a partir de l'estiu del 2009, els allotjaments que es dediquen a aquest negoci.

Aquesta mesura farà possible que els clients "sàpiguen si l'establiment està legalitzat o no, la quantitat de serveis que ofereix, la qualitat d'aquests serveis i si el preu és ajustat al que ells esperen o no", explica Coberó.

Com en el cas dels hotels, les cases rurals tindran d'una a cinc espigues i la seva categoria marcarà el preu que fixi el propietari per als seus clients. Tot i que el nombre d'usuaris es manté estable, cada cop hi ha més pastís per repartir ja que cada any s'incorporen al sector un 30% de nous allotjaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera