Societat

CiU i PP declaren la guerra a Hereu per la consulta de la Diagonal

Xavier Trias s'ha mostrat "indignat" després d'intentar votar en set ocasions i haver de canviar de punt de votació per un error de connexió en el sistema de l'oficina

El president del PP de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, s'ha cansat de "veure irregularitats, desgavells, problemes i deficiències" en la consulta per la Diagonal i ha anunciat que "obre la porta a la impugnació" del procés.

El líder popular ha assegurat que dilluns, un cop acabada la consulta, anunciaran si finalment tiren endavant aquesta petició d'anul·lació, que semblen tenir bastant decidida. A més, Fernández ha exigit "cessaments i responsabilitats" per com està evolucionant la consulta.

Pel PP, a hores d'ara "ja s'ha demostrat la vulnerabilitat i els innumerables defectes" que té el procés i que "l'alcalde, Jordi Hereu, intenta amagar".

Per la seva banda, el líder de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, s'ha mostrat "indignat" pel procés de la consulta de la Diagonal.

Tant és així, que ha arribat a demanar "dimissions" i "responsabilitats" dins l'equip de l'alcalde, Jordi Hereu, pel funcionament de la consulta i pel polèmic episodi del vot no enregistrat de l'alcalde.

El convergent assegura que "entén" els que veuen el procés com un despropòsit i "una bogeria" pels problemes que està tenint i pel seu cost "desproporcionat".

Trias ha fet aquestes crítiques després d'intentar votar en set ocasions i haver de canviar de punt de votació per un error de connexió en el sistema de l'oficina.

100 reclamacions en punts presencials
En els dos primers dies de consulta de la Diagonal, més de 100 persones han presentat reclamació per escrit als punts de votació presencials.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme a l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado, ha reconegut aquest dijous que només en les primeres 48 hores de consulta ja s'han recollit aquestes queixes, la immensa majoria de les quals fan referència a la poca visibilitat de l'opció C, la que rebutja els altres dos projectes de reforma.

Aquesta xifra, però, no recull encara les reclamacions i protestes fetes per telèfon, ja que, segons García-Bragado, encara no estan comptabilitzades.

Fins dimecres a les 24.00 hores havien votat 93.882 persones, un 6,64% del cens.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Reclamen mesures a Renfe per evitar la desconnexió del sud del país

Tarragona
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona