Societat

Quatre companyes dels segrestats a Mauritània arriben a Barcelona "molt consternades"

Es tracta d'una metgessa i tres infermeres que van compartir vehicle amb els segrestats fins a dues hores abans de l'incident

Quatre cooperants de l'ONG Barcelona Acció Solidària han arribat aquest dissabte a la nit a l'aeroport del Prat després de viatjar durant tot el dia des de Mauritània. Les cooperants s'han mostrat "molt consternades" pel segrest dels seus companys de la caravana per Àfrica Occidental i, segons han explicat, els mauritans estan "sorpresos" pels fets i en tot moment els han donat suport.

Les integrants de l'ONG són la doctora Maria Llagostera i les infermeres Montse, Núria i Engràcia, que  van marxar des de Barcelona el 27 de novembre passat amb Albert Vilalta i Roque Pasqual, dos dels tres segrestat. Un cop al sud del Marroc, es van unir a la caravana i van entrar a Mauritània. El dissabte 28 de novembre van arribar a Nuabidú on les quatre cooperants desenvolupen un projecte de cooperació amb centres de salut.

"Diumenge a Nuadibú vam estar repartint les caixes amb el material que portàvem. A les dues de la tarda ens vam acomiadar de la caravana, que va seguir el seu camí, ha explicat Llagostera. Dues hores més tard, els seus companys de l'ONG, amb qui havien compartit vehicle, van ser segrestats.

Segons Llagostera, "va ser un cop molt dur, estem encara consternades, desconcertades i sorpreses". Un sentiment que, segons han explicat,  es correspon amb el de la ciutadania de Mauritània que "no entén què ha passat", ha explicat la metgessa, que assegura que es tracta "d'un poble molt acollidor".

Les quatre cooperants han passat aquesta setmana a Mauritània on han rebut nombroses mostres de suport de la població. "A les botigues, a l'hospital, als carrers, ens venien a donar suport", han assegurat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.