Societat

Barcelona tindrà el 2010 un hotel per a pacients infantils i les seves famílies

Salut

Barcelona comptarà el 2010 amb un hotel amb 60 habitacions i apartaments que acollirà nens de fora de la ciutat amb greus malalties i les seves famílies, als quals es pretén oferir un espai per portar una vida tan normalitzada com sigui possible durant el temps que duri el tractament mèdic. Es tracta del primer hotel de pacients de Catalunya.

En aquest hotel, que es construirà en un solar cedit per l'Ajuntament de Barcelona a la ronda de Dalt cantonada amb l'avinguda Foix, els pacients comptaran amb espais més acollidors que als hospitals a un cost zero, cosa que suposarà un important estalvi per a moltes famílies de punts allunyats de dins i fora de Catalunya que no poden afrontar les despeses de trasllat i allotjament.

Els impulsors
El projecte està impulsat pels hospitals Sant Joan de Déu, Sant Pau, del Mar i Vall d'Hebron, però ja s'hi han adherit una quarantena d'entitats de la societat civil catalana, entre les quals diverses fundacions i associacions de pacients. La fundació que s'ha creat es diu Casateva, i aquest dimarts s'ha presentat públicament davant d'un centenar d'empresaris i directius catalans a la seu d'ESADE de Barcelona, amb l'objectiu precisament de recaptar fons.

Cada any més de 4.000 nens de fora de Barcelona i mil de fora de Catalunya, en especial de les Illes Balears, l'Aragó i les Canàries, es desplacen a la capital catalana per rebre tractament mèdic per malalties complexes com el càncer.

Com Londres i Boston
El president del patronat de la Fundació Casateva, creada per gestionar aquesta iniciativa, Manuel del Castillo, que és també director de Sant Joan de Déu, ha destacat en presentar el projecte que Barcelona seguirà així l'exemple de ciutats com Boston i Londres, on ja existeixen equipaments d'aquest tipus.

L'hotel tindrà 60 habitacions o apartaments en una superfície de 5.724 metres quadrats. Disposarà d'un treballador social que gestionarà les entrades i sortides de les famílies. També hi haurà servei d'infermeria per les possibles necessitats assistencials dels nens allotjats. Hi haurà zones comunes, com espais de jocs, sales d'estar i espais de bugaderia i aparcament, així com també un servei de transport per desplaçar els nens i les famílies als hospitals on hauran de rebre els tractaments. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.