Societat

Una família d'acollida es farà càrrec del nadó intoxicat amb cocaïna

Una família d'acollida d'urgència es farà càrrec, temporalment, del nadó de mes i mig que va ingressar la setmana passada a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona amb una intoxicació per cocaïna que, suposadament, va patir en ingerir llet materna.

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), després d'entrevistar els pares de la nena i visitar el seu habitatge, ha assumit la tutela de la menor i ha atorgat la seva custòdia a una família d'acollida durant un període d'uns dos o tres mesos.

Després d'aquest període, el més probable és que la nena, que es troba en bon estat de salut, passi a viure amb una família d'acollida de llarga durada, amb algun familiar que pugui i vulgui fer-se'n càrrec o, en última instància, en un centre de menors.

Per altra banda, els professionals de la DGAIA faran un seguiment de la mare de la petita i del seu entorn per valorar si és convenient que la nena torni amb la seva mare, tenint en compte que "l'objectiu últim és sempre que el menor pugui tornar a conviure amb la família biològica".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.