Societat

Els Castellers de Sants s'estrenen en castells de nou

Castells

Els grisos es doctoren. Ahir a quarts de dues del migdia va esclatar l'eufòria a la plaça de Bonet i Moixí, al cor del barri de Sants. Els Castellers de Sants, que havien tornat a casa després del gran èxit assolit a Tarragona, on es van convertir en la dotzena colla capaç de fer-li l'aleta a un castell de nou pisos, van acabar de rematar la feina tot descarregant sense contemplacions i amb una flegma digna de les colles amb més solera el tan desitjat 3 de 9 amb folre. Sants va fer ahir un salt qualitatiu molt important, que li aventura un futur certament agradós.

Envoltats de la seva gent, enfortits i amb un esperit cent per cent positiu, els camises grises van començar l'actuació bastint amb molta solidesa un 2 de 8, que ja anunciava clarament que la colla estava a punt.

Tot seguit va arribar l'hora de la veritat, enmig d'un ambient -i aquest va ser un detall remarcable- de molta concentració: cares serioses, d'estar molt per la feina i sobretot amb la consigna molt clara de descarregar el castell. Potser per això la carregada gairebé ni es va celebrar; res a veure amb l'eufòria de fa quinze dies a Tarragona. Calia reservar forces per poder baixar el castell i va caler també molta traça i un esforç extrem del folre -de molta qualitat- per assegurar un desenllaç feliç. Fantàstic Sants!

Els Minyons de Terrassa, per la seva banda, van sortir de Sants havent firmat la millor actuació del cap de setmana i amb la sensació que estan en un bon estat de forma. Els terrassencs, tot i no poder comptar amb alguns dels seus efectius titulars, van plantar sense problemes el 5 de 8 i tot seguit va apostar fort amb el 3 de 9, que durant la descarregada va exigir el treball del folre així com dels components del tronc més experimentats.

Els Minyons van arrodonir la seva brillant actuació amb un 3 de 8 amb l'agulla d'execució impecable -de totes maneres, no sembla gaire factible que a Girona se la juguin amb l'intent d'aquesta estructura amb un pis més- i amb el seu primer pilar de 7 de l'any, un castell que feia més d'un any que no feien i que ahir els va sortir clavat, sobrat fins i tot. També hi va ser la Colla Jove de Castellers de Sitges, que va estrenar el 3 de 7 amb l'agulla.

Paral·lelament, les dues colles de Valls van preparar el gran derbi de Santa Úrsula de diumenge vinent fent castells de 8 bàsics. Atenció, perquè, mentre la Colla Joves centra les prioritats en el 5 de 9 -i després ja es veurà-, els responsables de la Colla Vella van anunciar la bomba: els rosats atacaran el 3 de 9 amb el pilar! Per cert, potser no seran els únics, ja que els Castellers de Vilafranca actuaran dissabte, el dia abans, a Sitges. Tothom a ballar!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La Cursa de la Dona recupera el recorregut inicial i passa pel cor de la ciutat

girona
educació

Niubó prioritza la lluita contra l’assetjament escolar

barcelona
societat

Arantxa Calvera, nova directora de l’Agència Catalana de Turisme

barcelona
medi ambient

Sis municipis del Baix Llobregat i el Vallès Occidental incorporen ZBE locals per bastir la metropolitana

Cerdanyola del Vallès

La UNED amplia a Sant Feliu la xarxa del grau universitari d’Educació Infantil

SANT FELIU DE GUÍXOLS

Un estudi sobre els escalencs als camps nazis guanya la II Beca de Tardor

L’ESCALA

La policia inicia una campanya per sancionar les infraccions amb bicicleta

GIRONA

Posen a licitació el projecte de nous espigons a Sant Antoni i Es Monestrí

CALONGE I SANT ANTONI
seguretat

A punt els dos nous radars de tram de la C-16, al Túnel de Vallvidrera

Barcelona