Festes populars i fires

CERET. MORELLÀS (Vallespir)

10a Fira del Joglar

Els joglars tenen corda per anys

Llaüts, arpes, violes… i també flautes i cornamuses. Aquests instruments de corda i de vent són els que solien acompanyar els joglars en les seves gires medievals. Ceret i Morellàs demostren aquest cap de setmana que aquests instruments tenen corda per anys, en el marc de la Festa del Joglar. I és que aquestes poblacions del Vallespir es converteixen en un aparador per a la promoció dels lutiers i els fabricants artesans d'instruments de música. Com a novetat, a partir d'aquest any, la festa del joglar tindrà un instrument com a protagonista. Aquest cop, el títol és per a la cornamusa.

La festa s'enceta dimecres a Morellàs, amb un concert de Sofia Jacques de Dixmude, cornamusa de la Montagne Noire. Divendres, torna a pujar a l'escenari la mateixa artista, ara acompanyada per Laurent Audemard (clarinet i oboè), i el trio Matta/Rouch, també proveït de l'instrument de vent estel·lar.

Dissabte, la festa es trasllada a Ceret. S'hi munten parades amb aquests instruments i també hi ha espais per a intercanvi entre fabricants, músics i aficionats, així com tallers perquè el més inexpert en la matèria pugui acompanyar els professionals en les cercaviles musicals. Des de les deu del matí i fins a les quatre de la tarda, els carrers s'ompliran de música tradicional, amb els grups Garnatxa Negra, CEB, Xo Fred no Val Rè, i Maties Mazarico et Ives Gras.

El punt final de la festa el posa un ball, amb el grup CEB i el trio Matta/Rouch, que tindrà lloc a la sala de la Unió, a partir de les nou del vespre.

Del 22 al 25 de setembre. Dimecres, dijous i divendres, animacions musicals a Morellàs, i dissabte a Ceret, més música i parades de lutiers i instruments musicals.
/www.music-ceret.com/


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ
seguretat

Barcelona incorpora 40 agents cívics més durant la Copa Amèrica

Barcelona

Escriptures notarials del segle XVIII transcrites amb IA

GIRONA

Teràpia avançada contra el mieloma amb cèl·lules del propi pacient

Barcelona
societat

Amplien la zona verda d’aparcament de diversos sectors amb 80 places

salt
societat

Aturen ‘sine die’ un desnonament d’un edifici amb onze habitatges

arbúcies
societat

Blanes treballa perquè es puguin bonificar els hivernacles agraris en sòl rústic

blanes
SOCIETAT

Prova pilot per establir un sistema d’avís als banyistes a platges o cales no vigilades

Mataró
SOCIETAT

El 74% de les estades a allotjaments d’urgència de l’Ajuntament de Barcelona superen els sis mesos

Barcelona