Societat

Gandia fomentarà la recuperació agrària amb horts urbans

El projecte permetrà el lloguer de les parcel·les per un període de tres anys, a 220 euros anuals per fanecada i està adreçat a aturats, gent major i joves o persones amb risc d'exclusió social.

Gandia posarà a disposició dels seus veïns dues àmplies zones, amb més de 4000 metres quadrats de terreny agrícola, per posar en marxa el projecte d'Horts Socials Ecològics.

Es tracta d'una iniciativa pionera amb un marcat caràcter social i amb la que es pretén, tal i com ha afirmat el regidor de Serveis Bàsics al Ciutadà i Medi Ambient, Vicent Mengual, «donar un espai de conreu a la gent, i fer sentir-se útils molts ciutadans de Gandia al temps que es recupera una activitat tan arrelada a aquesta zona».

Al mateix temps, el projecte fomentarà l'aprenentatge de l'activitat agrària amb l'organització de tallers, xerrades i cursos i l'elaboració d'un manual d'agricultura.

Aquesta iniciativa, que podria començar a funcionar al mes de novembre, es perllongarà al llarg de tres anys, fins el 2013, i compta amb un pressupost de 10.000 euros que es divideixen en aquests tres anys de duració, a raó de 3.200 euros per any.

Així, l'Ajuntament ha obert un concurs públic per tal que aquells que ho desitgen proposen a l'Ajuntament el lloguer d'estes parcel·les, d'uns 75 metres quadrats cadascuna, a un preu d'uns 220 euros anuals per fanecada de conreu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.