Societat

CCOO revela que els acomiadaments individuals i la fi de contractes creen més atur que els ERO

Els homes, joves, majoritàriament de nacionalitat estrangera, amb un nivell d'estudis baix i que provenen dels sectors de la construcció i l'hostaleria són els més afectats

La major destrucció d'ocupació durant l'any 2008 es va produir pel degoteig d'acomiadaments individuals i, sobretot, per la finalització de contractes temporals i no a causa dels Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), malgrat que aquests tenen un gran impacte mediàtic, segons CCOO.

L'informe L'ocupació a Catalunya, 2008 presentat avui pel sindicat recorda que els greus impactes d'àmbit territorial i sectorial i les mobilitzacions que genera la presentació d'un ERO pot fer pensar que el major nombre d'aturats provenen d'aquest tipus d'acomiadaments col·lectiu. Tanmateix, la realitat és que la major destrucció d'ocupació l'any passat va provenir dels acomiadaments individuals i, sobretot, per la finalització dels contractes temporals.

Canvi de perfils
La situació econòmica ha provocat que un, diversos o tots els membres d'una família es quedin a l'atur, cosa que ha fet canviar el perfil tradicional de les persones receptores de la Renda Mínima d'Inserció (RMI). El perfil ha passat, de gent amb importants dificultats d'inserció al mercat de treball a causa de problemàtiques socials o de salut, a col·lectius sense problemes d'inserció i que perden la feina i no disposen d'atur.

El col·lectiu més afectat per l'impacte de la crisi econòmica en forma de desocupació són els joves, que presenten els resultats més alts d'atur, subocupació i temporalitat. Els homes, joves, majoritàriament de nacionalitat estrangera, amb un nivell d'estudis baix i que provenen, principalment, dels sectors de la construcció i l'hostaleria són els més afectats.

L'estudi constata la importància de la formació de les persones ja que els professionals més qualificats tenen unes condicions laborals millors, amb menys temporalitat i amb menor impacte de l'atur.

Un altre fenomen és el de la sobrequalificació, que segueix present al nostre mercat laboral, i s'estima que unes 500.000 persones tenen més formació de la qual requereixen les ocupacions que desenvolupen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona