Societat

Dos nous casos al País Valencià eleven a 15 els confirmats amb el virus de la grip nova a l'Estat

El ministeri de Sanitat informa que en total hi ha 103 casos sospitosos. L'OMS incrementa a 615 les persones infectades i limita a Amèrica del Nord l'extensió de la grip

Dos nous casos més al País Valencià, que ja en tenia un, eleven a 15 els confirmats amb el virus de la grip nou a l'Estat, sis dels quals a Catalunya. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha informat aquest dissabte que ja són 615 les persones infectades per la grip nova de 15 països de tot el món, gairebé el doble de casos divulgats per l'organisme divendres (367).

El ministeri de Sanitat ha fet públic aquest dissabte una actualització de l'estat de les persones sospitoses, que ja en són 103, la majoria de les quals al País Valencià (35) i Andalusia (26). Catalunya té  tres nous casos sospitosos, 17 en total.

L'OMS assegura que no hi ha dades que indiquin un contagi sostingut de la grip nova fora d'Amèrica del Nord, on estan els països més afectats, Mèxic i els EUA.

Aquesta condició és indispensable per plantejar un possible increment del nivell d'alerta per pandèmia, segons ha explicat el director d'Alerta i Resposta Global, Michael Ryan.

"No tenim prova d'un contagi sostingut en comunitats fora d'Amèrica del Nord", ha afirmat Ryan en una roda de premsa a la se central de l'OMS a Ginebra. En aquests moments, el nivell d'alerta per pandèmia de l'OMS està situat en el 5 d'una escala de 6. "Seguim en Fase 5", ha dit, en referència al nivell que indica una pandèmia imminent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.