Societat

El jutge deixa en llibertat els presumptes explotadors d'una disminuïda, que ha desaparegut

Un jutge de Barcelona ha deixat en llibertat els dos acusats de retenir, en contra de la seva voluntat, una dona disminuïda psíquica, a qui obligaven a prostituir-se i que, després de ser alliberada i atesa en un centre d'acollida, ha desaparegut, segons han informat fonts policials. Totes dues persones continuen imputades i a disposició del jutjat.

Segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, tot i que la investigació continua, en aquests moments "no hi ha res a les diligències que acrediti una situació de maltractament o violència dels imputats respecte a la jove, que declara que exerceix la prostitució de forma voluntària". Així mateix, fonts judicials han apuntat que la jove es va sotmetre a un informe forense el passat 5 de maig, en el qual "no es va detectar en l'exploració psíquica cap patologia", fet que posa en entredit la suposada disminució psíquica de la jove. Així mateix, es considera que la jove "viu amb els imputats perquè vol"

La Policia Nacional va detenir el passat 30 d'abril un home i una dona, Anton i Frantiska, com a presumptes explotadors d'aquesta dona disminuïda de 28 anys, que ja han estat posats en llibertat amb càrrecs pel jutge de guàrdia de Barcelona. La jove, d'origen txec, ha desaparegut del centre d'acollida on estava ingressada.

Segons les primeres informacions, posades en dubte pel jutjat, la jove va ser captada l'any 2001 al seu país natal, Txèquia, pels dos presumptes explotadors (Anton, de 36 anys, d'origen eslovac, i Frantiska, de 59, txeca) i traslladada immediatament a Barcelona, on era obligada a prostituir-se pels dos detinguts en un pis del carrer Sant Ramon del barri del Raval. Pel que sembla, la noia arribava a les 10.00 hores del matí al pis i en sortia a les 20.00 hores, quan era traslladada pels dos presumptes implicats a un altre pis del carrer Vallhonrat, on vivien els explotadors i la seva víctima. La dona, Frantiska, era qui controlava la jove disminuïda i la que agafava els diners dels clients, segons han explicat fonts policials, que han afegit que Anton, l'home, no tenia ofici conegut i es passava gran part del dia en un centre de bronzejat artificial.

Segons la versió judicial, la jove no presenta cap disminució i actua amb total llibertat, tot i que igualment continuen obertes les diligències contra Anton i Frantiska, per esbrinar si hi ha hagut un delicte d'afavoriment i lucre amb prostitució d'una tercera persona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Una veïna del Raval nega que la manifestació contra Vox fos “violenta”

Barcelona
societat

La Policia Local detecta una cinquantena d’infraccions a comerços

salt
SOCIETAT

Baqueira promou un programa de lloguer d’habitatges per als seus treballadors

Baqueira
societat

Impulsen un projecte per donar accés a l’aigua a les persones amb mobilitat reduïda

palamós
JUDICIAL

Els metges veuen probable que la hipoglucèmia greu de Mainat fos per insulina

Barcelona
JUDICIAL

Llibertat per als dos detinguts acusats de fer violentes desocupacions extrajudicials

Tarragona
serveis

Un bus gratuït connectarà l’aparcament amb el centre pel Concurs de Focs

blanes

L’antiga UNED serà refugi climàtic per a persones sense sostre

girona
societat

S’inicien les obres per implantar un nou carril bici al carrer Nou

figueres