Societat

Preacord pels descansos setmanals a l'autobús

Transports

La direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i els sindicats CGT i ACTUB, convocants de les vagues indefinides que es van fer a principis d’any, van arribar ahir a un principi d’acord per recuperar els descansos de 25 minuts per dia que acumulen els treballadors des de l’abril passat, quan les parts van acordar posar fi al conflicte i començar a computar els descansos.


En virtut del principi d’acord a què s’ha arribat, els conductors d’autobús podran reconvertir els 25 minuts de descans que tenen cada dia en jornades de descans senceres a raó d’un dia per cada 6,44 hores acumulades. Aquest còmput en dies de descans els podran gaudir de dilluns a divendres en el període que va del 15 de setembre al 15 de desembre d’aquest any, quan ja quasi tothom ha acabat les vacances d’estiu. El preacord preveu que aquests dies es puguin distribuir de manera consecutiva, ajuntant-los amb els descansos programats, de manera que es puguin formar períodes de minivacances.
 

La conversió dels 25 minuts en dies de descans suposa per als conductors la garantia de disposar d’una mitjana de dos dies de descans setmanal, demanda principal que feien els sindicats convocants de les vagues. La UGT es va reservar la decisió en el principi d’acord i CCOO s’hi va mostrar en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.