Societat

Terres de l'Ebre

La llei que blinda els correbous, a un pas de l'aprovació

Els autors de la ponència, CiU, PSC i ERC, ho celebren, ICV hi votarà en contra i el PP, a favor amb reserves

Amb la campanya electoral a tocar, els responsables polítics de CiU, PSC i ERC a l'Ebre van felicitar-se ahir que finalment aquest dimecres es debatrà i, amb tota probabilitat, s'aprovarà, la proposició de llei de regulació de les festes tradicionals amb bous, una llei amb la qual es blindaran els correbous a l'Ebre. Ara bé, les valoracions, aquesta vegada les han fetes per separat i sense estalviar-se retrets mutus.

Així, la diputada socialista Núria Ventura va criticar que tant CiU com ERC haguessin votat majoritàriament a favor de la prohibició de les curses de braus a Catalunya, “fent perillar la legalització de les nostres festes”, va afirmar. “No tenen res a veure les curses de braus, on es mata, punxa i pica el bou amb els correbous de l'Ebre”, es va defensar el diputat de CiU, Francesc Sancho, mentre el seu company de grup, Xavier Pallarés, lamentava el pamflet que els socialistes van repartir pels pobles de l'Ebre denunciant que mentre Mas havia votat a favor de prohibir les curses Montilla ho havia fet en contra. “Censurem els que volen barrejar els dos temes”, va dir Pallarés.

També la diputada ebrenca d'ERC, Marta Cid, ha defensat en diverses ocasions la “coherència” del seu partit envers els espectacles taurins, “perquè les corrides no tenen res a veure amb els correbous. Aquí no maltractem els animals”, diu Cid.

En el que han coincidit tots tres partits és que aquesta llei donarà garanties jurídiques als organitzadors de la festa –ajuntaments i penyes taurines–, garantirà el respecte a l'animal i la seguretat dels que participen a la festa.

El PP finalment hi votarà a favor, tot i que manté viva l'esmena en què demana que puguen celebrar correbous “tots els pobles de Catalunya que ho demanen”, va dir el diputat del PP, Joan Bertomeu. Per la seua banda, ICV hi votarà en contra perquè considera que amb aquesta llei s'incrementen els espectacles taurins i perquè s'oposa als bous embolats i capllaçats. A més ICV ha demanat que els partits donen llibertat de vot als seus diputats com en la ILP antitaurina. [Més informació a Política]

LA FRASE

Les festes amb bous tindran molts anys de vida si s'adapten al temps i no s'hi maltracten els animals
Francesc Sancho
ciu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.