El Punt Casteller

El concurs dels Minyons

Els malves volen plantar dos gammes extres en la diada de la Mercè

No hi seran a l'antiga plaça de braus de Tarragona, però aquest diumenge volen plantar dos gammes extres en la diada de la Mercè de Barcelona. Així són els Minyons, que viatjaran a la diada gran de la festa major de la capital catalana amb el dos de nou amb folre i manilles i el pilar de vuit com a objectius. Aquests dos castells de gamma extra són els que tenen més opcions, però els malves enguany van a totes i estan assajant una ampla gamma, amb el tres de nou amb el pilar i el cinc de nou inclosos. Aquest darrer, tot i tenir menys opcions, tampoc està descartat del tot de cara aquest diumenge. Una actuació que provoca tot un maldecap als Castellers de Vilafranca, que també seran a la plaça Sant Jaume. Els verds no volen arriscar més del compte a una setmana del Concurs, però com sempre ha dit el seu cap de colla, David Miret, van a guanyar a totes les places. No obstant, sembla ser que aquest diumenge optaran per no estirar més el braç que la màniga. Tot i així, ja han assegurat tot un gamma extra com el pilar de vuit amb folre i manilles. Aniria acompanyat del tres i el quatre de nou folrats. Ara bé, a plaça es veurà, perquè dels verds, no es pot descartar res.

Els que sí que aniran a totes seran els locals, els Castellers de Barcelona, que volen estrenar el dos de vuit amb folre, o bé a la diada de divendres de les colles local o diumenge a la plaça Sant Jaume. L'acompanyarien amb el tres i el quatre de vuit.

Lleida vol ser de nou

No només Barcelona està de festa aquest diumenge, Lleida viu la fira de Sant Miquel, una cita prioritària per als castellers de la capital de les terres de Ponent. Després d'unes actuacions un pèl accidentades, amb intents desmuntats i un tres de vuit carregat, tot sembla indicar que els Castellers de Lleida optaran per una diada amb el tres, el quatre i el dos de vuit, a més del pilar de sis. Tot i així, no és cap secret que assagen el tres de nou amb folre.

La diada de Sant Miquel oferirà un bon cartell, on destaquen els Capgrossos de Mataró, que volen provar-hi un castell de nou. Preferiblement, optaran pel quatre de nou folrat. A més, volen portar castells com el quatre de vuit amb el pilar o el cinc de vuit.

La tercera colla en discòrdia serà la Joves de Valls, que viatjarà a Lleida amb l'objectiu de posar remei als problemes que van tenir a Reus amb el cinc de vuit, on van fer-hi dos intents desmuntats. Els vermells no descarten tampoc plantar-hi un castell de nou, tot i que veuen difícil desplaçar-hi prou camises.

Tarragona (Tarragonès)
Divendres 24 a les 13 h, a la plaça de les Cols, diada de la Mercè amb la Jove de Tarragona, els Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Tot seguit, baixada dels pilars caminant fins a la plaça de la Font.
El Prat (Baix Llobregat)
Dissabte 25 a les 18 h, a la plaça de la Vila, diada de festa major amb els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sants i els Castellers de Cornellà.
Sitges (Garraf)
Dissabte 25 a les 18.30 h, al cap de la Vila, diada de Santa Tecla amb la Jove de Sitges, els Castellers del Riberal i els Xics de Granollers.
Barcelona (Barcelonès)
Diumenge 26 a les 12 h, a la plaça Sant Jaume, diada de la Mercè amb els Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca.
Lleida
Diumenge 26 a les 12 h, a la plaça de la Paeria, diada de Sant Miquel amb els Castellers de Lleida, els Capgrossos de Mataró i la Colla Joves Xiquets de Valls.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.