Societat

montgat

Inicien un estudi per saber la situació dels majors de 80 anys

La campanya començarà al novembre i és fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament i la Creu Roja

Amb l'objectiu de fer un estudi de la situació de les persones més grans de 80 anys i d'informar-les sobre els serveis i prestacions socials municipals, la regidoria d'Acció Social i Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Montgat, conjuntament amb la Diputació de Barcelona i la Creu Roja, engegarà el projecte Més a prop.

Així, les persones més grans de 80 anys que no constin com a usuàries de serveis socials rebran una carta de la regidoria d'Acció Social i Polítiques d'Igualtat en què se'ls comunicarà que un treballador social els trucarà per concertar una visita al seu domicili particular. A tots els que acceptin l'entrevista se'ls farà un qüestionari sobre diversos aspectes funcionals, socials i de qualitat de vida, i també se'ls farà entrega d'un dossier amb informació sobre les prestacions dels serveis socials municipals i sobre la llei de dependència. D'aquesta manera, les dades que s'extreguin del conjunt d'entrevistes es processaran per obtenir una visió més detallada dels ciutadans més grans de 80 anys. Amb aquest estudi, es podran planificar nous serveis en cas que sigui necessari, així com optimitzar els ja existents.

La regidora d'Acció Social i Polítiques d'Igualtat, Eugènia Cabezudo (PSC), va explicar que està previst que la campanya entri en funcionament a partir del novembre. A més, Cabezudo també va assenyalar que l'estudi “servirà per elaborar una mena de cens d'aquest segment de població i així poder tenir constància de les diferents necessitats que tenen aquests ciutadans”. A hores d'ara, el servei de teleassistència ja funciona a Montgat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.