Societat

Els Mossos investiguen el robatori d'un gas perillós sostret a l'Anoia

Una manipulació incorrecta podria provocar-ne un augment de la pressió, risc d'explosió i d'alliberament d'un núvol tòxic i corrosiu

És corrosiu, provoca danys a la pell, els ulls i les vies respiratòries

Els Mossos d'Esquadra investiguen el robatori d'un gas perillós, clor gasós, sostret la nit del passat dia 7 a l'estació de transport d'aigua de l'empresa Aigua de Rigat, a la Pobla de Claramunt (Anoia).

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha alertat del robatori de dues ampolles, una de 500 quilos i una altra de 255, I se n'ha informat al Centre d'Emergències de Catalunya.

Protecció Civil ha alertat del risc que comporta manipular aquestes ampolles sense conèixer el clor gasós, que és corrosiu, provoca danys a la pell, els ulls i les vies respiratòries, a més de ser un producte tòxic per inhalació o per absorció a través de la pell.

Una manipulació incorrecta de les ampolles podria provocar-ne un augment de la pressió, amb el consegüent risc d'explosió i d'alliberament d'un núvol tòxic i corrosiu.

Protecció Civil alerta els ciutadans i els autors materials del robatori perquè es posin en contacte amb el telèfon d'emergències, 112 per poder retirar el producte amb garanties de seguretat.

Les dues ampolles, que no tenen un número de sèrie identificativa, tenen forma cilíndrica, una d'elles és més petita, estan pintades de color groc i el seu estat és obsolet, sense que es conegui la quantitat de clor gasós que hi ha al seu interior.

Protecció Civil recomana que en el cas que algú entri en contacte amb el producte s'aclareixi la part contaminada amb abundant aigua durant quinze minuts, així com retirar la roba contaminada, i buscar assistència mèdica immediata.

Cal evitar la reanimació boca a boca, a més de, si és necessari, descongelar amb aigua freda i acuradament les parts congelades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.