Societat

Inundacions en vials de l'Estartit i Platja d'Aro

El temporal marítim també va afectar la platja de la Fosca de Palamós

Els pobles de l'Estartit i Platja d'aro van patir al llarg del matí d'ahir inundacions en alguns dels seus carrers com a conseqüència del temporal i de l'aigua de pluja que no podia sortir a mar. Aquesta situació és típica en pobles a primera línia de costa, a molt poca altitud sobre el mar.

A l'Estartit, el punt més complicat va ser la zona de l'hotel El Freu, al passeig marítim, ja que és el punt més baix on arriba l'aigua que ve de la muntanya i no pot sortir al mar. Tota la platja i l'aparcament del costat del passeig marítim van quedar coberts per l'aigua. El temporal i la pluja també van provocar inundacions en carrers dels afores del poble i a la urbanització dels Griells, a més d'inundar tot l'aparcament que hi ha entre la platja i el Ter Vell, situat entre l'Estartit i els Griells. Malgrat tot, la situació no es va agreujar amb inundacions de locals, perquè les fortes pluges queien a tongades, i això permetia que no hi hagués grans concentracions d'aigua.

A Platja d'Aro, les inundacions van afectar durant una estona la zona de davant el Magic Park, encara que l'àrea més afectada van ser els vials del nucli urbà més a prop de la desembocadura del Ridaura. La canalització d'aquest riu, que es va dur a terme no fa gaire, provoca que l'aigua es filtri per la llera i acabi sortint pels lavabos i els desaigües de les cases.

Accessos tancats

A causa del mateix temporal marítim, l'Ajuntament de Platja d'Aro va acordar tancar els accessos a les cales del terme i al mateix passeig marítim. Tot i
això, molta gent es va acostar al passeig per veure i fotografiar el temporal de mar.

Aquesta situació no es va produir en altres indrets de la comarca del Baix Empordà, com podien ser Sant Antoni de Calonge o Sant Feliu de Guíxols.

A Palamós, el temporal marítim va afectar sobretot la plaja de la Fosca. Durant tot el matí d'ahir, els propietaris de la guingueta de la mateixa platja no van parar d'abocar-hi sacs de sorra de la mateixa platja per evitar que el temporal descalcés i fes malbé l'edifici. Al final, els propietaris van optar per treure la peça de la coberta de la terrassa de l'equipament. Ahir a la tarda algú fins i tot va decidir fer windsurfing, com ja havien fet d'altres diumenge.

A Begur va caure diumenge un arbre a la carretera de sa Tuna, que va provocar que restés tallada unes quantes hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.