Societat

El Pla de Santa Maria

Fira del Vent 2010

Massa vent per a la fira

La força del vent va obligar a suspendre diversos actes

El camp de vol és una de les novetats d'enguany, ja que és en terreny municipal

El vent perjudica, un any més, la Fira del Pla de Santa Maria. Aquesta fira, dedicada paradoxalment al vent, té com a un dels principals al·licients les demostracions d'aeromodelisme i vols de paramotor, que no es van poder celebrar ahir tal com estaven previstos. L'organització espera que avui el vent no bufi tan fort i es puguin celebrar les trobades d'aeromodelisme, modelisme naval i les exhibicions de vols d'avionetes i paramotors. Una de les novetats d'enguany és el camp de vol.

Fins ara era un pagès qui cedia a l'organització el terreny on es feien els vols pilotats. A partir d'enguany aquest terreny és de titularitat municipal, fet que servirà al club Veles i Vents per poder tenir més presència al Pla. L'única condició que falta per poder-ho convertir en un aeròdrom és pintar la torre d'alta tensió que hi ha a prop. “S'ha de fer amb Fecsa, i és possible que es retardi”, explicava ahir Xavier Martí, secretari de Veles i Vents. Això els servirà, però, per poder-hi fer activitats tot l'any. “Volem convertir el Pla en un punt neuràlgic”, aclaria Martí fent referència a les diferents modalitats que té el club. Una de les quals és l'aeromodelisme, que ahir també es va veure afectada. Els avions i helicòpters teledirigits no es van poder enlairar a causa de la força del vent. Tot i això, hi va haver algun pilot expert que sí que es va atrevir a fer volar l'helicòpter, captant l'atenció dels visitants que es trobaven a l'exterior del palau firal. A l'interior s'hi han instal·lat, un any més, les parades de la Fira del Vent. La part de la fira dedicada a mostrar els productes de les empreses i comerços de la zona conviu amb la part més temàtica del certamen. Pel que fa als avions, hi ha parades que permeten fer simulacions de vol i que mostren diversos vessants de l'aeromodelisme. Un dels espais del pavelló s'ha reservat per a l'exposició de reproduccions d'avions i de materials relacionats amb l'aviació, especialment durant la II Guerra Mundial. Els plafons que acompanyen aquesta exposició fan la tasca de difusió del que s'hi exposa.

Una altra de les modalitats del club Veles i Vents és el modelisme naval. Joan Montesinos explicava, ahir, que els vaixells amb motor sortiran a navegar sense patir tan pel vent com els velers, que estan més subjectes a la força amb què bufi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.