Festes populars i fires

ELX (Baix Vinalopó)

Fira medieval

Tradició, mercat i vida medieval

Cada any el Festival Medieval d'Elx embolica la ciutat en la mística i els sons de temps remots. Artistes internacionals ofereixen a través de la música, el teatre i activitats paral·leles una oportunitat excepcional de retrobar-se amb el passat.

En aquesta ocasió es tracta de la vintena edició i és per això que està prevista la presència de destacats grups de teatre vinguts dels quatre punts cardinals de la geografia europea i que tenen com a denominador comú l'espectacle medieval.

Hi ha previst el muntatge d'un mercat medieval de grans dimensions en què participa l'associació de mercats medievals del País Valencià, encarregada d'aglutinar aquesta mena de propostes comercials i de recuperació de tradició històrica.

En el decurs de les jornades, hi ha la representació d'Europa i la nau dels bojos, concert dels tambors de Taiko, la Dansa de la Mort, representacions de tradició oral i faules medievals, música dels Borja en el 500 aniversari del naixement de sant Francesc, sonates del carilló ambulant de Douai, encesa de candeletes i focs d'artifici de l'època... Fins i tot hi ha prevista la representació de la Vespra i la Festa del Misteri d'Elx, per a divendres 29, dissabte 30 i diumenge 31 d'octubre.

La vila viu durant aquestos dies una tornada als segles primers de l'existència. / E.C.

Del 22 d'octubre a l'1 de novembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.