Societat

Silla i l'atur

ELS BARS DE LA PLAÇA

Malgrat les solemnes declaracions de l'alcalde de Silla que la seua major preocupació és l'atur, Silla és el poble de l'Horta amb el major índex de gent sense treball, sols superat per Aldaia i Alfafar. Les xifres les ha aportades La Caixa, en el seu Anuari Econòmic i les declaracions les ha fetes Baixauli a un mitjà de comunicació de l'Horta, fa uns dies.

Crida l'atenció que en l'entrevista (possiblement autoentrevista, perquè no la signa ningú), se li fan onze preguntes, a la meitat de les quals contesta, vinga a compte o no, que la seua major preocupació “són els veïns que tenen problemes per a omplir el perol” i “trobar un treball”. Diu, també, que està satisfet perquè ha fet un pla d'ajuts a les famílies, ha aconseguit que les obres del pla Zapatero ocupen veïns i tot s'ha fet perquè “els veïns de Silla treballen, cobren un sou, aprenguen un ofici...”.

El contrast entre les xifres de l'anuari de la Caixa sobre l'atur a Silla i les declaracions de Baixauli són tan evidents o cridaneres que han invitat a algun partit, com el Bloc, a fer públics els sous que cada mes estan cobrant, tant l'alcalde com els membres del seu govern. El Bloc ha arribat a comparar el sou de l'alcalde de Silla amb els d'algunes capitals de província, com Tarragona. “Els únics que han tingut un pla d'ajuts, segur i quadriennal, ha estat Baixauli, Vedreño, Roser, etc.”, afirmen des del Bloc, “i alguns contractats innecessaris, per compromisos personals de Baixauli, com un super-gerent, o un arquitecte, o una aparelladora, i etcètera, quan Silla ja tenia una plantilla suficient i eficaç”.

Altres coses interessants de l'autoentrevista baixauliana són les vegades que insisteix que el partit li ha de dir que no el vol. Ho diu tres vegades, malgrat que reconeix que sap quina és la posició de l'executiva. Inclús acusa l'executiva de fer trampes en les assemblees, seguint el mateix camí que el seu amic Asunción, que també acusà el partit de “pucherazo” en el famós afer de les primàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.