Monogràfics

ARBÚCIES (Selva)

Festa del Flabiol

Flautes mexicanes

La festa d'aquest any, que compleix 25 anys, ha fet un esforç extra per convidar un músic i estudiós mexicà, Guillermo Contreras, que presentarà la situació i la història de les flautes amb tambor mexicanes. Per celebrar aquest quart de segle, es faran també més col·loquis i ponències i l'exposició Terres de flabiol i bombo, al Museu Etnològic del Montseny (fins l'1 de novembre), on es mostrarà el procés de fabricació i els materials del flabiol, es donarà informació gràfica i escrita sobre aquest instrument a la zona del Montseny i Guilleries i hi haurà vint fotografies del Fons Cuyàs on es veuen flabiolaires en activitat.

La resta de la programació segueix l'esquema d'altres anys, amb castanyada, parades de productes relacionats amb el flabiol (diumenge), música a la plaça i als carrers de la vila a càrrec de diverses formacions de flabiolaires, cercavila –enguany amb el contrapàs de Sant Genís de Palafolls, recuperat recentment–, mostra de balls amb flabiol, sardanes i el gran concert de flabiols (diumenge a les 16.30 h al Teatre del Centre). Un munt d'activitats per conèixer a fons un dels instruments populars catalans més emblemàtics.

30 i 31 d'octubre. Carres i places de la vila i altres escenaris. Tot el dia. Gratuït. 972 86 00 01.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.