Societat

Més de 300 bombers es manifesten a Barcelona contra la gestió d'Interior

Exigeixen responsabilitats per la mort dels cinc bombers a l'incendi d'Horta

Denuncien “contradiccions importants” entre el sumari de Gandesa i la comissió parlamentària

Més de 300 bombers s'han manifestat a Barcelona contra la direcció política de la conselleria d'Interior i per defensar un servei públic de qualitat en una protesta convocada per la UGT, CCOO i CATAC.

Els sindicats lamenten que no s'hagi assumit “cap responsabilitat encara” per la gestió de l'incendi d'Horta, on van morir cinc bombers del GRAF, i denuncien que alguns dels caps que van participar en la comissió parlamentària han caigut “en contradiccions importants”.

El responsable d'UGT-Bombers de la Generalitat, Antonio del Río, ha explicat que les noves declaracions al jutjat de Gandesa, que investiga l'incendi d'Horta, “han aportat llum” i els ha reafirmat en la seva convicció que és correcte demanar responsabilitats polítiques.

El coordinador de l'agrupació de bombers de CCOO, Manel Ferrer, ha recalcat que veuen contradiccions entre allò que els comandaments van dir al Parlament i allò que van declarar davant de la jutge. Precisament ara s'ha constatat que els bombers que treballaven en l'extinció podrien haver marxat en el moment adequat si haguessin tingut una visió global del foc.

Els bombers consideren que la política d'Interior és un “model d'aparador i malgastador”. “Demanem tres pilars fonamentals: una escola pròpia de bombers, una carrera professional i que la direcció general homogeneïtzi Protecció Civil i Emergències”, ha manifestat del Río.

Els manifestants portaven pancartes i cartells amb la imatge del conseller d'Interior, Joan Saura, el seu número dos, Joan Boada, i la responsable dels Bombers, Olga Lanau, amb el missatge Jo no t'espero. Repartint castanyes i moscatell, han baixat la Rambla i han acabat la protesta amb un bany d'escuma a les portes del Palau de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.