Societat

Sant andreu de Llavaneres

Adhesió a la benvinguda al papa

L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres s'ha adherit a la carta publicada el 2 de novembre passat al diari Corriere della Sera on diversos catòlics catalans donen la benvinguda al papa Benet XVI en la visita a Barcelona prevista per a aquest cap de setmana. Aquesta adhesió es va fer mitjançant una moció presentada per l'equip de govern –CiU– que va tenir elsuport del PP, les abstencions d'ERC i el PSC i els vots en contra de Gent de Llavaneres i SOS Llavaneres.

Entre altres coses, el text aprovat manifestava que “l'Ajuntament vol donar la benvinguda al Sant Pare i agrair-li de manera institucional la seva visita”. La moció també manifestava que el consistori vol posar en relleu “les arrels cristianes del nostre país” i remarcar que Catalunya “té consciència de nació tal com sempre ha reconegut l'Església”. En la carta, publicada pel rotatiu italià, hi ha noms com ara el de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, l'expresident del Parlament Joan Rigol, o, des d'un punt de vista més comarcal, l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron. La moció, que es va incloure per urgència fora de l'ordre del dia, va propiciar les crítiques d'alguns dels grups de l'oposició, com per exemple el portaveu d'ERC, Joan Mora, que va qualificar-la d'“oportunista”. En el mateix sentit es van pronunciar els portaveus de Gent de Llavaneres, Joan Rubal, i el PSC, Carme Bastida, que van criticar que es portés al ple un text d'aquestes característiques.

ll.a.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.