Societat

successos

El xofer no aclareix on era Delta 0 en el moment crític

La declaració del bomber que conduïa el vehicle del cap de guàrdia (Delta 0) de l'incendi d'Horta de Sant Joan del juliol del 2009 no va aclarir ahir la situació del cap de guàrdia durant el moment més crític de l'incendi. A 2/4 de tres el cap de guàrdia va ordenar al xofer que ajudés un grup de bombers que estaven en vehicles fora del perímetre. Llavors Delta 0 va marxar sol.

No va estar localitzable ni van prendre decisions fins al cap de dues hores, “en el període més crític del foc i quan era necessària una nova estratègia”, segons ha dit l'advocat de les famílies dels bombers morts, Pau Simarro, després de la declaració.

El cap de guàrdia, Carles Font, encara no ha estat citat per la jutgessa que instrueix el cas. Sí que ho va fer al Parlament en la comissió parlamentària que va investigar el cas. Hi va explicar que va auxiliar els habitants situats en una masia i que va recórrer la zona per veure la nova evolució que estava prenent l'incendi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.