Festes populars i fires

SANTA MARIA DEL CAMÍ (Mallorca)

Festa del Vi Novell

Vi de temporada

Santa Maria del Camí és un dels pobles mallorquins amb més especialització en el cultiu de la vinya i l'elaboració del vi amb més antiguitat (antics topònims confirmen que la tradició vinatera d'aquest poble ja era reconeguda a l'edat mitjana). Per commemorar la tradició i promocionar els set cellers del poble, cada any la vila celebra aquesta festa, que té el vi com a autèntic protagonista.

El primer acte es va celebrar dimarts amb la distinció a la revista Terra de Vins Terres Balears amb Es Brot de Pi, que reconeix a persones o institucions la feina que han fet per promoure el món del vi. Aquests dissabte i diumenge arriben, però, els plats forts de la celebració. El primer dia al vespre hi ha berenar popular, a base de torrades i productes típics mallorquins. I tot acompanyat pel vi que ofereixen els vinaters de la zona i la música d'orquestra. Diumenge al matí, surt una carrossa des de l'ajuntament que porta les branques de pi. Segons marca la tradició, les branques són entregades als diferents cellers de Santa Maria per tal que les pengin dalt del seu portal principal anunciant l'inici de la venda del vi novell. A més, els cellers obren les portes a tothom per tal de mostrar el procés d'elaboració del seu producte. La visita als cellers es pot complementar amb una volta pel mercat setmanal que se celebra tots els diumenges a la plaça nova de la vila.

23, 27 i 28 de novembre. A diversos escenaris. 971 62 01 31.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.