Societat

Compromís per Alaquàs proposa la creació d'horts urbans ecològics

Considera que serviria per a implicar els ciutadans en el manteniment de les zones verdes

El secretari local del Bloc d'Alaquàs, Vicent Forment, ha proposat a l'Ajuntament la creació d'horts urbans ecològics. Segons el grup de l'oposició, la creació d'aquestes instal·lacions implicaria més la ciutadania en el manteniment de les zones verdes. Forment recorda que moltes ciutats de l'Estat, com ara Barcelona o Albacete, i també localitats valencianes, com Aldaia o Xàbia, ja disposen de xarxes d'horts urbans, mitjançant les quals se cedeixen terrenys públics als veïns, per exemple, a persones jubilades o a centres educatius, perquè hi facen cultius i el mantiguen.

“Els horts urbans serien l'oportunitat d'oci per a moltes persones que no tenen un xicotet terreny a l'horta, i prestaria un gran servei especialment als nostres majors. També facilitarien programes educatius a centres escolars, que s'ocuparen del seu manteniment, per inculcar als nostres joves el concepte de respecte a les zones verdes i que permetria preservar la gran tradició agrària de la nostra terra, ara cada vegada més reduïda, així com també implicar-hi les famílies”, explica Forment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.