Societat

Puigcercós acusa ZP de “mentir” sobre l'acord de finançament Catalunya

El candidat assegura que “no està tancat”, tal i com ha afirmat Zapatero, i diu que s'ha de tornar a negociar el 2013

ERC està “satisfet” amb la campanya i amb “bones sensacions” de cara el 28-N

El candidat d'ERC a la Presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha acusat de “mentir” el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i ha assegurat que el finançament de Catalunya s'ha de tornar a negociar per aplicar un nou acord el 2013.

“És molt poc seriós que ens digui que el model de finançament està tancat perquè sap perfectament que d'aquí a tres anys caldrà renovar l'acord. Així ho marca la llei”, ha retret al president en declaracions als periodistes després de visitar una escola en un acte de campanya.

Zapatero va admetre aquest dijous en un míting socialista al palau Sant Jordi (Barcelona) que el model de finançament de Catalunya “mai es millorarà” perquè l'actual ja és el millor de la seva història. Puigcercós considera que les declaracions del cap de l'executiu demostren que les portes de La Moncloa estan “tancades” per a Catalunya, pel qual apel·la que els votants progressistes que vulguin que Catalunya segueixi avançant en polítiques socials votin a ERC i no al PSC.

“Els votants d'esquerra de Catalunya ara han de donar el seu suport a ERC perquè, si volen millores per a la gent a Catalunya en salut, educació i pensions, no ho defensarà el PSOE, ho defensarà ERC”, ha sentenciat.

Puigcercós ha reprotxat a Zapatero que sempre que ve a Barcelona és per a “no complir”, perquè va ser en aquesta ciutat on es va comprometre a donar suport a la reforma de l'Estatut que aprovés el Parlament, i on va assegurar que recuperaria els preceptes de la norma que havia interpretat o anul·lat el Tribunal Constitucional (TC).

El candidat republicà ha considerat que l'acord actual de finançament que van subscriure Catalunya i l'Estat és satisfactori, i ha assegurat que, com va demostrar aquest dijous Zapatero, l'únic partit que és garantia per millorar-lo és ERC.

Satisfets per la campanya

A les files d'ERC es mostren satisfets per la campanya electoral que han portat a terme, i auguren que, en les dues últimes setmanes, han aconseguit mobilitzar molts dels electors que miraven el partit amb “recel”.

“Tinc bones sensacions”, ha prosseguit Puigcercós, que ha reiterat que en els comicis no està en joc qui les guanyarà, sinó si serà ERC o el PP qui condicionarà el futur Govern



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.