La sardana

VILANOVA I LA GELTRÚ (Garraf)

Recordant Eduard Toldrà

Monogràfic dedicat a Toldrà

La cobla Marinada proposa, un any més, un concert monogràfic dedicat al compositor Eduard Toldrà, una de les figures més importants de la música catalana del segle XX. La proposta s'enriqueix amb la interpretació d'obres d'autors contemporanis de Toldrà, músics que, d'una manera o d'una altra, van tenir una influència més o menys directa en la trajectòria del compositor vilanoví. I serà la Marinada, una de les formacions més incisives en el món de la cobla, l'encarregada de desenvolupar aquest concert. Nascuda el 10 de maig del 1981 a Badalona, la formació ha participat en nombroses experiències innovadores en l'àmbit de la música per a cobla.

12 de desembre. Teatre Principal, a les 7 de la tarda.

Arquitecte del renaixement musical

Figura imprescindible del renaixement musical català dels anys vint, Eduard Toldrà (Vilanova i la Geltrú, 1895 - Barcelona, 1962) va desenvolupar una gran tasca com a director de l'Orquestra Municipal de Barcelona, un fet que potser ha amagat les seves enormes aportacions com a compositor, amb Juli Garreta, Ricard Lamote de Grignon i Joaquim Serra, al simfonisme en la música per a cobla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.