Societat

També segueixen el ritme

L'energia positiva de la temporada 2010 s'estén entre la majoria de colles de vuit, que donen sorpreses agradables

Més enllà dels grans èxits de les capdavanteres, són moltes altres les colles que han tingut un any de somni. Tan sols amb un cop d'ull al gràfic de les quinze millors, es pot comprovar com pràcticament totes han millorat respecte a la temporada passada.

Començant per les colles de nou, cal fer esment dels Castellers de Sants, que han mantingut els seus castells límit, el tres de nou i el cinc de vuit, i hi han posat la cirera descarregant per primer cop el quatre de nou. Els Castellers de Barcelona, amb els quals els darrers anys han mantingut una certa rivalitat, han tingut en canvi un any difícil i no han pogut passar del dos de vuit.

El cinc de vuit ha estat la cara i la creu d'uns Xiquets de Tarragona que han aconseguit quedar-se, per ben poc, en la categoria dels nou pisos. Els Xiquets van coronar el tres de nou per Sant Magí i van portar el cinc de vuit fora de Tarragona per primer cop, però dues catedrals carregades els van deixar un final de temporada amarg.

Revolució de vuit

Les colles de vuit van agafar protagonisme durant el primer tram de la temporada en protagonitzar un frec a frec intens per intentar guanyar-se una plaça al Concurs de Castells. Així, els Xicots de Vilafranca van fer un esprint espectacular: en dues setmanes, quatre de les cinc millors actuacions que els van servir per classificar-se. Al Concurs, a més, van poder tastar el dos de vuit després de tres anys.

Encara que algunes colles se'n van quedar fora, els resultats finals de la temporada han acabat compensant l'esforç fet. Els Castellers de Sabadell, per exemple, han aconseguit descarregar per primera vegada el tres i el quatre de vuit, i els de la Vila de Gràcia s'estrenaven amb el tres.

Altres èxits en els vuit pisos han estat el primer quatre de vuit dels Moixiganguers d'Igualada; el dos de vuit que els Nens del Vendrell van recuperar trenta-cinc anys després, i la primera aleta en un castell de vuit dels Bordegassos de Vilanova des de l'any 2006.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.