Societat

caldes d'estrac

Prop de 400 veïns donen suport a les guinguetes perquè no s'apugi el cànon

Tot i les signatures i les al·legacions d'entitats i de l'oposició, el govern aprova les bases d'un concurs que obliga a pagar 120.000 euros al començament

El govern de CiU de Caldes d'Estrac té clar que el projecte per remodelar el front marítim és el millor pel poble. I inclou fer noves guinguetes i distribuir millor les d'obra que hi ha al passeig marítim. Amb la intenció de tenir-ho a punt de cara a aquest estiu, tal com ja ha manifestat diverses vegades l'alcalde, Joaquim Arnó (CiU), s'ha d'anar per feina. En aquest sentit, el govern va aprovar a principi de setmana les bases del concurs que regiran per als interessats que vulguin ocupar aquests establiments. Són aquestes noves condicions les que han generat un rebuig veïnal, que s'ha manifestat amb una desena d'al·legacions presentades pels veïns del passeig, l'associació de restauradors, un dels concessionaris actuals i cinc particulars, a més de les 375 signatures que donen suport a la guingueta Marcel·lí, pel seu caràcter històric, fundada el 1875. El PSC, a l'oposició, també va fer 23 esmenes, de les quals se'n van acceptar quatre. Però en qualsevol cas, tothom coincidia en el fet que es revisin els cànons que es proposen per als adjudicataris, amb una quota inicial de 120.000 euros i un aval per a la mateixa quantitat. A més del cànon anual, que serà de 18.000 euros. “El cànon no està ben fonamentat i només es pot justificar amb un afany recaptatori”, critica la portaveu socialista, Rosabel Cantenys.

El president dels restauradors, Josep Navarro, es va mostrar també decebut pel fet que no s'hagin escoltat els afectats i els veïns del poble.

LA XIFRA

375
són les signatures de suport dels veïns a la guingueta Marcel·lí, que reclamen que s'abaixi el cànon

LA FRASE

No ens fan ni cas i això que tenim el suport dels veïns, però això que volen no ho pot afrontar ningú
Josep Navarro
president dels restauradors de caldes d'estrac


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.