Societat

Sebastián: “Per Nadal no tornarà a passar”

El govern espanyol limita els efectes de la vaga sobre el turisme i creu que no se n'ha malmès la imatge

Considera que les xifres de pèrdues són “prematures i precipitades”

El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, ha assegurat aquest dimarts en roda de premsa que la situació de caos aeri provocada per la vaga salvatge dels controladors aeris “no es tornarà a produir per Nadal”, un cop les mesures aplicades pel govern han facilitat el retorn a la normalitat.

El titular d'Indústria ha assenyalat que les xifres avançades en matèria de pèrdues pel tancament de l'espai aeri del passat cap de setmana “són prematures i precipitades”, ja que el turisme rural, urbà i estacions d'esquí han sofert “un impacte limitat”, mentre que el segment més perjudicat van ser les illes i les costes.

Sebastián ha afirmat que la crisi hagués estat més greu si s'hagués produït al Nadal, on hagués afectat de ple l'entrada de turisme estranger, i tan sols ha afectat el 10% dels viatges del turisme interior, un impacte “limitat”, segons el ministre. En aquesta línia ha assegurat que la imatge exterior del turisme de l'Estat no ha quedat malmesa i s'ha mostrat confiat que tot plegat no afectarà les reserves de Nadal

Sebastián ha fet aquestes manifestacions en roda de premsa després de reunir-se aquest dimarts amb el secretari general de Turisme i Comerç Interior, Joan Mesquida, amb el director general de Turisme, Antonio Bernabé, amb el director general de Comerç Interior, Ángel Allué i amb representants de Tourespaña. L'objectiu de la trobada era fer un primer anàlisi de les conseqüències de l'actuació dels controladors en el sector turístic.

Sebastián ha assegurat que és “precipitat” fer valoracions econòmiques, principalment perquè el pont encara no ha acabat i encara és aviat per conèixer l'impacte a les destinacions i països emissors.

Núvol volcànic

En aquest marc, ha dit que l'impacte ha estat significativament inferior al de la crisi del volcà islandès, que va afectar 1,3 milions de persones a l'Estat, i s'ha mostrat convençut que la imatge exterior del turisme no ha quedat malmesa perquè “és reconegut internacionalment que hi ha hagut una reacció eficaç i contundent del govern espanyol que ha solucionat la crisi i s'ha compromès que no es tornarà a produir ni per Nadal ni després del Nadal”, cosa que ha aportat “molta credibilitat als operadors estrangers”.

Sebastián ha tornat a agrair el comportament dels ciutadans afectats per la vaga salvatge i el del sector turístic que “ha fet tot el possible per acomodar els afectats i s'ha posat al costat del govern”. També al sector del comerç “que ha sabut respondre en aquestes circumstàncies”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
FIGUERES

El reglament dels pisos de lloguer assequible, per a aspirants que no tinguin deutes

FIGUERES
SOCIETAT

Calella ‘blindarà’ un dies la Roca Grossa perquè s’hi faran rodatges

Calella
Àsia

La Xina atura les adopcions internacionals dels seus nens i nenes

Barcelona
religió

El monjo de Montserrat Ignasi M. Fossa presidirà una congregació amb monestirs a 24 països

barcelona

La ronda de Dalt recupera els tres carrils entre els accessos 5 i 6 després de les obres

Barcelona

Experts en ratpenats reclamen canvis en els aerogeneradors

Tarragona

L’Ajuntament rebutja la possible ampliació de l’aeroport

Castelldefels

La nova escola de Lloret de Mar tindrà 36 alumnes en dues aules d’Infantil 3

lloret de mar
Societat

Mor Josep Sastre, empresari i fundador del concessionari Eutrasa