Societat

tiana

El trasllat del personal a la nova residència per a la gent gran acaba al jutjat

El govern dóna suport a dues cuidadores que no han estat acceptades a la nova residència

L'alcalde diu que la direcció del centre ha trencat l'acord

La integració dels deu usuaris i les dues treballadores de l'antic centre de dia de Tiana a la nova residència Sant Cebrià ha acabat al jutjat. L'Ajuntament acusa la direcció del nou centre assistencial –que gestiona l'empresa Brofar– de trencar els acords establerts fa un any quan es va inaugurar l'espai i que preveien el trasllat total de l'antic centre de dia a la nova residència. Segons l'alcalde, Emili Muñoz (Gent), la direcció de la residència Sant Cebrià (que també té places de centre de dia) ha acollit els avis però no ha volgut integrar dues treballadores que fins ara els cuidaven a l'altre centre assistencial. “Des del punt de vista assistencial, és inexplicable i irresponsable, ja que es tracta de dues cuidadores que tenen més de deu anys d'experiència”, explica Muñoz. Segons assegura, la direcció es va negar a deixar-les entrar el passat 1 de desembre, quan l'empresa gestora i el consistori havien decidit la reincorporació.

Muñoz relaciona aquesta negativa amb la manca d'acord entre la direcció i l'Ajuntament pel que fa a les quotes del centre de dia de cara a l'any que ve. “Volen apujar el preu entre un 9% i un 10%. Nosaltres acceptem que sigui per sobre del 2,5% de l'IPC però no l'increment que proposen”, diu l'alcalde. Les dues treballadores han demandat Brofar i tenen el suport del consistori. D'altra banda, l'empresa ahir no va voler fer cap tipus de declaració, al·legant que hi ha un procés judicial.

LA XIFRA

9%
és el percentatge d'increment de quotes que l'empresa gestora de la residència proposa per a l'any 2011.

LA FRASE

És una actitud irresponsable: es tracta de dues treballadores amb deu anys d'experiència
Emili Muñoz
Alcalde de Tiana


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.