Societat

successos

Un vehicle envesteix una família a la Meridiana i provoca la mort d'un fill

Els esforços per reanimar la víctima, de deu anys, no van servir de res

A la mateixa via es va produir una tragèdia molt semblant ara fa set anys

El cor de l'avinguda Meridiana es va tenyir de dol ahir al vespre amb un accident mortal que va segar la vida d'un nen de deu anys i que va posar fi a les il·lusions de la seva família, que va veure impotent com el menor moria irremeiablement. El sinistre va afectar quatre membres d'una mateixa família i, a més del menor mort, dues dones i un altre nen van quedar ferits. El succés recorda un altre accident que es va produir el desembre del 2003 al mateix carrer, a 500 metres de distància del lloc d'ahir, i en el qual també va morir una persona. Aquell sinistre ja va obligar a reforçar la seguretat dels vianants a la Meridiana.

La víctima mortal, de nacionalitat russa, i la seva família esperaven a l'illa de vianants que hi ha al centre de l'avinguda per travessar-la, i un cotxe els va envestir. Eren les vuit del vespre. Els testimonis presencials dels fets van explicar que el vehicle venia de Fabra i Puig i circulava a una velocitat elevada. Per motius que encara es desconeixen, el conductor va perdre el control del cotxe, que ocupar l'illa central, i va envestir la família i va trencar un semàfor.

Els equips d'emergències –vehicles de policia i bombers i una ambulància– es van desplaçar ràpidament al lloc dels fets i van intentar reanimar el nen. Durant mitja hora es va estar treballant a peu de carrer, però els intents van resultar inútils.

La falta de protecció a l'illa per a vianants va deixar les víctimes a mercè del vehicle. Aquest va ser el motiu pel qual hi va haver un accident de característiques semblants el 23 de desembre del 2003, a la confluència de la mateixa Meridiana amb el carrer València. Aquell dia un altre cotxe que es dirigia al centre de la ciutat va envestir cinc persones que esperaven al semàfor, i va provocar la mort d'una dona de 66 anys. El lloc on eren estava desprotegit, i el vehicle, que també anava a molta velocitat, hi va anar a parar fàcilment.

A conseqüència de l'accident es va reforçar l'encreuament de la Meridiana amb el carrer València amb unes tanques de protecció semblants a les que hi ha a l'autopista, fet que va evidenciar els dèficits de seguretat existents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Medi ambient

Ecologistes en Acció denuncia a fiscalia el “desastre ecològic” al Besòs per l’incendi d’una nau a Polinyà

Barcelona

L’economia gironina crea 20.100 llocs de treball durant el segon trimestre

GIRONA

Aproven el nou contracte de recollida de residus urbans, neteja viària i de platges i deixalleria

CALONGE i SANT ANTONI

Normalitat en la circulació de la R11 entre Caldes i Girona

GIRONA

Nou punt LGTBI de l’Observatori Contra L’LGTBI-fòbia a l’Espai LGTBI de Girona

GIRONA

Tala d’arbres al Pla de Prats per ordenar un espai freqüentat per excursionistes

CAMPELLES

La cura regenerativa del sòl funciona

L’empatia estova la raó freda

Arbúcies
L’Estartit

Queixes veïnals pel sistema de recollida de deixalles urbanes

L’Estartit