Societat

Concert de campanes a la plaça del poble de Silla

El passat dissabte, Silla es va sorprendre amb un singular concert, a càrrec del gremi de campaners valencians, que feren anar manualment les campanes de l'església de la Mare de Déu dels Àngels. Donada la poca difusió de l'esdeveniment, i sobre tot el fred que feia a la plaça, no acudí una gran gentada, però els veïns i veïnes que hi assistiren pogueren escoltar les seues cinc campanes que, per un dia, recuperaven tocs, que ara resulten estranys i remots. La gent més major sí que els anava identificant.

El concert constà del toc de clamoreig, o toc de morts importants; el toc de Dominica morada, o de vespres i laudes dels diumenges d'Advent i Quaresma; el repic, o toc de festes i d'eixida de processons; i finalment una sèrie diversa de vols de campanes, com les apianades o totes a la mateixa velocitat i les alternades.

La gent en aquests moments i lamentablemen,t sols sent els volteigs de festa, i els tocs de difunts. Evidentment, els campaners explicaren que havien feta una selecció, entre les moltes possibilitats que tenien, perquè podrien haver-ho allargassat més.

Com els intrèpids espectadors havien d'estar mirant el campanar, al costat mateix tenien l'ocasió de fixar-se en la bastida, que fa gairebé un any instal·là l'ajuntament per a suportar una part de la façana que, segons l'arquitecte, amenaçava de caure. A hores d'ara, però, no s'hi ha fet cap actuació, i l'import del lloguer de la bastida no para d'augmentar cada dia que passa, per això la pregunta que es feia la gent era: i això qui ho paga? Pel que explicava el regidor del Bloc, Josep Melero, la factura no la vol pagar ningú, ni l'església, ni l'ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.