Societat

Més de 2.320 milions esperen destinatari

De mitjana, cada català s'ha gastat 67,23 euros en la grossa de Nadal

Una de les novetats d'aquest any és que els premis de més de 3.000 euros es podran rebre l'endemà del sorteig

Des de l'AVUI.cat podeu comprovar si el vostre número ha estat premiat

Tot a punt. A les nou del matí començarà la rifa més esperada de tot l'any. Si més no, la que aixeca més expectació. Hi ha més de 2.320 milions d'euros que es repartiran entre els ciutadans d'arreu de l'Estat. Des de l'AVUI.cat podeu comprovar si el vostre número ha estat premiat .

Els catalans han invertit 523 milions d'euros, una xifra que queda per darrere de Madrid, que és el territori de l'Estat que més gasta (527,4 milions d'euros). En tercer lloc hi ha el País Valencià, amb 399 milions d'euros, i després, Andalusia, amb 393 milions.

De mitjana, cada català s'ha gastat 67,23 euros en la grossa de Nadal. Per demarcacions, la que més ha gastat per habitant és Lleida, amb 171,27 euros; seguida de Barcelona, amb 64,40; Girona, amb 49,23 euros i Tarragona, amb 46,78 euros.

Els premis es mantenen com en edicions anteriors, amb la grossa de tres milions a la sèrie i un segon i un tercer premi d'un milió i 500.000 euros per sèrie, respectivament. A més, hi ha dos quarts premis de 200.000 euros per sèrie i vuit cinquens premis de 50.000 euros per sèrie.

No obstant això, el tradicional sorteig arriba amb novetats. La primera és que els premis de més de 3.000 euros es podran rebre l'endemà del sorteig. Fins ara, aquests premis grans només es podien cobrar passats nous dies després de la rifa.

Una altra novetat és l'escenari. Després de 50 anys de sortejos a l'edifici Guzmán el Bueno, aquest dimecres es cantarà la grossa al Palau de Congressos de Madrid.

En total, entren 85.000 números, que van del 00.000 fins al 84.999, repartits en 195 sèries.

Els nens del col·legi de San Ildefonso s'han aixecat aquest matí a les 6 hores i ja han arribat al Palau de Congressos de Madrid, d'on sortirà la grossa de Nadal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.